Hoe zit dat toch met die graden instellingen die gebruikt worden in recepten.
Hier een overzicht van hoe de graden en standen in verhouding staan van de verschillende oventypes.
Oventemperaturen |
|
|
Gasoven |
Gril-bakoven |
Elektrische oven |
Hete-lucht oven |
|
°C |
Stand |
Stand |
°C |
°C |
Lauw warm |
50 |
– |
1 |
50 |
40 |
Matig warm |
100 |
– |
2-3 |
100 |
85 |
Matig warm |
125 |
1 |
3-4 |
125 |
105 |
Warm |
150 |
1-2 |
4-5 |
150 |
130 |
Warm |
175 |
3-4 |
5-6 |
175 |
150 |
Zeer warm |
200 |
4-5 |
6-7 |
200 |
170 |
Zeer warm |
225 |
5-6 |
7-8 |
225 |
290 |
Heet |
250 |
6-7 |
8-9 |
250 |
215 |
Zeer heet |
275 |
8 |
10 |
275 |
240 |
Stel je voor dat je een heerlijk Engelstalig gerecht tegenkomt.
Hier een omrekentabel:
Fahrenheit |
Graden Celsius |
20 F |
-7 C |
32 F |
0 C |
45 F |
7 C |
60 F |
15 C |
70 F |
21 C |
80 F |
27 C |
90 F |
32 C |
In Celsius |
Fahrenheit |
Oven Aanduiding |
110 C |
225 F |
Lauw |
120 C |
250 F |
Lauw |
140 C |
275 F |
Lauwwarm |
150 C |
300 F |
Lauwwarm |
160 C |
325 F |
Warm |
170 C |
325 F |
Warm |
180 C |
350 F |
Warm |
190 C |
375 F |
Matig heet |
200 C |
400 F |
Heet |
220 C |
425 F |
Heet |
230 C |
450 F |
Zeer heet |