Bijgerecht

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g Turkse Yoghurt
  • Zout
  • 1 citroen
  • 1 granaatappel
  • 1 el Za'atar
  • Olijfolie

Labneh

Labneh is een frisse en hartige yoghurtdip uit het Midden-Oosten. De smaak van Labneh is te vergelijken met die van de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1kg (geraspte) wortels
  • 1 el olijfolie
  • 100 g dadels
  • 1 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1tl zout
  • Sap van een halve citroen

Israëlische Wortelsalade

Deze Midden-Oosterse wortelsalade is gebaseerd op een Israëlisch recept. De wortelsalade is fris en kruidig en bijvoorbeeld heerlijk naast een kip…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 tenen knoflook
  • 1 groene Turkse pepers (Yesil Biber)
  • 1 blik (400ml) tomatenblokjes
  • 3 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • Handje verse peterselie

Israëlische Shakshuka

Deze Israelische Shakshuka kun je op elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, brunch of diner, het past bij…

(2.5 / 5)
Krieltjes met uitgebakken spek op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g voorgegaarde krieltjes
  • Boter
  • Ontbijtspek
  • Aardappelkruiden

Krieltjes met uitgebakken ontbijtspek

Lekker bij een mooi stukje vlees of vis, krieltjes met uitgebakken ontbijtspek, mooi goudbruin gebakken in de koekenpan.    

(0 / 5)
Dadel chocoladebar op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 repen pure chocolade
  • 250 g dadels
  • 5 el pindakaas (100% of gewone)
  • 100 g gemengde noten (ongezouten)
  • Zeezout

Dadel chocoladebar

Deze dadel chocoladebar is een heerlijke zoetigheid, die je gemakkelijk maakt en veel mensen van kan laten genieten. De dadel en…

(5 / 5)
Komkommersalade in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 35 g verse dille
  • 1 citroen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • zout

Komkommersalade

Deze komkommersalade is fris en smaakvol. Deze salade past goed bij een Grieks of Turks diner, maar kan ook goed gegeten…

(5 / 5)
Romige makreelmousse op een bord met tomaatjes en bosui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 gerookte makreel
  • 2 el mayonaise
  • 100 g mascarpone
  • ½ gegrilde paprika uit pot
  • 2 augurken
  • 5 semi zon gedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 2 tl citroen
  • ½ tl zout
  • ½ tl witte peper

Romige Makreelmousse

Bij deze heerlijke romige makreelmousse kun je bijna je vingers erbij opeten. De smaak van de gerookte makreel wordt verrijkt met…

(5 / 5)
Romige kerriesaus in een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma

Romige kerriesaus

Romige kerriesaus is een zachte kerriesaus die zeer snel en met weinig ingrediënten te maken is. Heerlijk om te dippen met…

(4 / 5)
Romige whiskysaus met verschillende Whisky's in de achtergrond Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el slagroom
  • 2 el whisky
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder

Schotse Whiskysaus

Zelfgemaakte Whiskysaus met Schotse Whisky, lekkerder dan dit hebben wij het nog niet eerder geproefd. Deze saus is makkelijk te maken…

(4 / 5)
Romige mosterd limoensaus in schaaltje met scheplepel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ ui
  • teentje knoflook
  • 1 el limoensap ( 8 g)
  • 3 el grove mosterd (afgestreken +/- 35 g)
  • 150 ml kookroom
  • Olijfolie

Mosterd limoensaus

Deze zachte romige mosterd-limoensaus is heerlijk voor over de vis. Wij hebben hem gebruikt bij de zeebaars met spek en rozemarijn.…

(5 / 5)
Krokante kip repen aan het uitlekken Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kippendijen (bevroren)
  • 2 eieren
  • 5 beschuiten
  • 2 grote scheppen bloem
  • zout en peper
  • zonnebloemolie om in te bakken

Krokante kiprepen

Deze krokante kiprepen zijn heerlijk als vulling in je zelfgemaakte sushirollen, maar bijvoorbeeld ook om te snacken bij een avondje voor…

(4 / 5)
Urap Urap Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g sperziebonen
  • 160 g witte kool
  • 100 g taugé
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 1 winterpeen
  • 75 g geraspte kokos
  • 4 limoenblaadjes (Djeruk Perut)
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 blokje Gula Djawa of 2 el bruine suiker
  • 1 stukje verse koenjit (kurkuma)
  • 1 tl ketoembar
  • halve tl trassi
  • halve limoen

Urap Urap

Deze Urap Urap is een fris kruidig Indonesisch saladegerecht welke wordt geserveerd bij een rijsttafel. Ook heerlijk om te serveren tijdens…

(5 / 5)
Kippenpoten in de Airfryer. Kortere bereidingstijd, minder vet, maar net zo lekker! Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
  • bakpapiertje

Kippenpoten uit Airfryer

Malse kippenpoten, die maakte je op zijn lekkerst in de braadpan. Even aanbraden en dan nog lekker laten sudderen totdat het…

(4.5 / 5)
bord met rijst en butterchicken Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 ml yoghurt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl chilipoeder
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl zout
  • 2 el olie
  • 4 el boter
  • 2 uien (zeer fijn gesnipperd)
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 tl garam masala
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 500 g kippendijen

Butter chicken

Deze milde en zoete Indiase curry kenmerkt zich door de smaak van tomaat en kruiden. In de Indiase keuken worden de…

(0 / 5)
Mediterrane visschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g Pangasiusfilet of Kabeljauw
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr zwarte olijven
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 el viskruiden
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • zout en peper

Mediterrane visschotel

Deze Mediterrane visschotel krijgt zijn rijke tomatensmaak door de saus de tijd te gunnen rustig te pruttelen. Door deze al eerder…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt