Bijgerecht

Kippenpoten in de Airfryer. Kortere bereidingstijd, minder vet, maar net zo lekker! Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
  • bakpapiertje

Kippenpoten uit Airfryer

Malse kippenpoten, die maakte je op zijn lekkerst in de braadpan. Even aanbraden en dan nog lekker laten sudderen totdat het…

(4.5 / 5)
bord met rijst en butterchicken Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 ml yoghurt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl chilipoeder
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl zout
  • 2 el olie
  • 4 el boter
  • 2 uien (zeer fijn gesnipperd)
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 tl garam masala
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 500 g kippendijen

Butter chicken

Deze milde en zoete Indiase curry kenmerkt zich door de smaak van tomaat en kruiden. In de Indiase keuken worden de…

(3 / 5)
Mediterrane visschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g Pangasiusfilet of Kabeljauw
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr zwarte olijven
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 el viskruiden
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • zout en peper

Mediterrane visschotel

Deze Mediterrane visschotel krijgt zijn rijke tomatensmaak door de saus de tijd te gunnen rustig te pruttelen. Door deze al eerder…

(5 / 5)
Babi ketjap in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureur (varkensvlees)
  • 4 el olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode peper gehakt of 1 el sambal
  • 2 tot 3 cm gember geraspt
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 el vijfkruidenmix
  • ½ tl peper
  • zout
  • 1 el bloem
  • 1 el gembersiroop
  • 5 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjap benteng (zout)
  • 1 el limoensap
  • 2 el water (20ml)

Babi ketjap

Deze babi ketjap is er één die je gemaakt moet hebben en hij is nog snel klaar ook. Het recept is…

(5 / 5)
Tzatziki Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 3-4 el Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Tzatziki – Cacık

Tzatziki oftewel Cacık, komt oorspronkelijk uit Turkije en is een fris bijgerecht, die veelal als saus of dip wordt gebruikt. Met…

(5 / 5)
Geroosterde paprika-tomatensoep in glas Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g tomaten
  • 2 pastinaken
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 grote tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 l water
  • Peper en zout naar smaak

Pastinaak-tomatensoep

Houd je van verse soep? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten om deze te maken? Dan is…

(3.3 / 5)
Spread van huttekase in een bakje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 200 g Hüttenkäse
  • 2 stengels bosui
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout

Hüttenkäse spread

Deze spread van Hüttenkäse en avocado is een gezond alternatief voor broodbeleg, maar ook lekker om groenten in de dippen.

(5 / 5)
Salade burrata en nectarine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 nectarines
  • 75 g rucola
  • 1 bol burrata
  • 20 g pistachenoten
  • balsamico azijn

Salade van burrata en nectarine

Deze door de nectarine frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij een soepje of stokbrood. De salade is ook erg lekker…

(4 / 5)
Gevulde champignon met chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g zuivelspread
  • 75 g Chorizo Pamplona
  • 75 g pittige geraspte kaas
  • 1 sjalot

Gevulde champignons met chorizo

Dit receptje is heerlijk voor bij de borrel, buffet of op een tapasplank. De kruidige chorizo in combinatie met de zuivelspread…

(5 / 5)
Ham-kaassuisse Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rol croissantdeeg
  • 60 g achterham
  • 150 g geraspte kaas

Ham-kaassuisse

Deze ham-kaassuisse is gevuld met ham en kaas en is een cadeautje voor bijvoorbeeld onze moeders op moederdag. Deze suisse is…

(5 / 5)
Burrata op Parmaham Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 bol burrata
  • 1 handje rucola
  • 90 g Parmaham of Prosciutto Crudo
  • 20 g pistachenoten
  • scheutje balsamicoazijn

Burrata op Parmaham

Wil je genieten van een restaurantwaardig gerechtje? Maar heb je niet zoveel tijd? Of wil je tijdens een etentje ook gezellig…

(3.3 / 5)
Zalm carpaccio Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 takjes dille
  • 10 takjes bieslook
  • 5 takjes platte peterselie
  • 80 g roomkaas
  • 1 el kappertjes
  • 2 sneetjes witbrood

Zalm carpaccio

Heb je wel eens carpaccio van vis geprobeerd? Deze zalm carpaccio is een geweldig alternatief voor de reguliere runder carpaccio en…

(4 / 5)
Roomkaas paling op toast Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g gerookte palingen
  • 100 g Philadelphia naturel of andere roomkaas
  • 75 ml room
  • Zout, peper
  • 2 takjes Dille
  • 12 takjes Bieslook

Palingmousse

Een mooie smeuïge palingmousse met verse paling, dille en bieslook. Deze fijne vismousse heeft een zachte smaak van paling en verse…

(5 / 5)
Roomkaas zalm op toast Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g Philadelphia naturel of andere roomkaas
  • 50 ml room
  • 1 tl limoen of citroensap
  • Zout, peper
  • 2 takjes Dille
  • 12 takjes Bieslook

Zalmmousse

Een mooie smeuïge zalmmousse met gerookte zalm, dille en bieslook. Deze fijne vismousse heeft een zachte smaak van zalm en verse…

(0 / 5)
Roomkaas makreel op toast Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g makreelfilet
  • 100 g roomkaas
  • 20 g zure room
  • 1 tak dille
  • 0,5 limoensap
  • Limoenzest
  • Zout, peper

Makreelmousse

Een mooie smeuïge makreelmousse met gerookte makreel en dille. Deze vismousse heeft een zachte smaak van makreel, verse dille met een…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt