Heerlijke frisse rundvleesrolletjes aan een spiesje, lekker als tapas of als hapje bij de borrel.
Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde runderbouillon (Bouillon de boeuf). Goed te gebruiken als basis voor soepen.
Een zachte saus op basis van rucola en zure room, heerlijk voor over vis.
De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben, zoals gemalen…
Lekker makkelijk recept voor Thaise kokos-kipballetjes met groente. Goed te combineren met bijvoorbeeld mie of rijst.
Een lekkere manier van het bereiden van spruitjes. Goed te serveren als bijgerecht bijvoorbeeld bij stoofvlees of naast gebakken aardappeltjes.
Rendang daging is een heerlijk klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Door het gerecht urenlang in een kruidige kokosmelk te stoven smaakt het vlees…
Een uit de oven bereidde ratatouille. Heerlijk als bijgerecht om een maaltijd compleet te maken, maar ook lekker om afgekoeld als…
Heerlijke frisse yoghurt-dilledressing met stukjes augurk. Lekker voor over een salade met zalm.
Pomme duchesse een mooi en sierlijke vervanger voor de aardappelpuree of aardappelkroketjes. De puree in het recept spuit je met een…
Een heerlijk, zacht Italiaans kipgerecht, erg lekker met pasta of witte rijst.
Pollo al Barolo, een stoofpot van kip in rode wijn uit Piemonte. De wijn een heerlijke Barolo, wat zorgt voor mals…
Pittige satékip is een lekker Indonesisch bijgerecht, heerlijk bij de rijsttafel of op een broodje. Bestaat uit een lekkere zachte kip in…
Een heerlijk bijgerecht uit het Midden-Oosten, bestaande uit meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord.
Heerlijke pesto, lekker door het eten, als pastasaus of op bijvoorbeeld een stokbroodje.