Hoofdgerecht

Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 800 ml melk
  • 400 gr bloem/meel
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • Beetje zout
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Soeplepel
  • Spatel
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 210
  • Vet: 6.5 g
  • Eiwit: 7.6 g
  • Koolhydraten: 30 g

Pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken eet je altijd thuis, dat waren de woorden van mijn Opa als hij op woensdagmiddag pannenkoeken had gebakken.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g gerookte zalm
  • 1,5 pak ongezoete pannekoeken
  • 1 pakje dille
  • 1 pakje bieslook
  • 250 g geraspte belegen kaas
  • 250 g kruidenroomkaas met knoflook
  • naar keuze: honing dille mosterd dressing

Zalmspekkoek

Een heerlijk eenvoudig voorgerecht met zalm, kruidenkaas en pannenkoeken, geschikt voor 8 personen.

(2 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 zeebaarsfilets (elk +/- 150 g zonder vel)
  • 250 g rode bieten
  • 100 g wortelen
  • 100 g koolrabi
  • Laurierblaadje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 jeneverbessen

Zeebaars met ratatouille van rode biet

Heerlijk visgerecht dat het erg goed doet op een feestdag.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g couscous
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 350 g aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 bosje platte peterselie
  • 8 el olie
  • zout en peper
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 670

Zomerse couscoussalade

Heerlijke zomerse couscoussalade met een verrassende combinatie van fruit en groente.

(5 / 5)
Zuurkoolstrudel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 2 zoete uien
  • 500 g (verse) zuurkool
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika
  • 200 g bacon (uitgebakken)
  • 2 bockworsten
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 los geklopt ei
  • 1 tl gedroogd selderijblad
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el fijngesneden dille

Zuurkoolstrudel

Verrassende hartige variant van de alom bekende Apfelstrudel. Deze zuurkoolstrudel van bladerdeeg is er een om op te smullen. De verschillende…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g notenrijst of rijst
  • 500 g kippendijen
  • 1 tl kerrie
  • 2 tl kurkuma
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien (in ringen)
  • 1/2 komkommer (in blokjes)
  • 4 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 1 paksoi (in stukken)
  • 6 lente-uitjes (in ringen)
  • 1/2 broccoli (in roosjes)
  • 1/2 ananas (geschild zonder kern, in stukjes)

Kip kerrie met groente

Een heerlijk gerecht vol verse groenten en kip kerrie, gecombineerd met notenrijst.

(3.9 / 5)
Gyros op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo Procureur (varkensnek zonder been)
  • 2 dl water
  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 el tijm
  • 30 g gyroskruiden (1 zakje van Verstegen)

Gyros

Heerlijke gyros zoals je hem alleen bij de Griek kunt eten. Vanaf nu dus ook lekker thuis.

(5 / 5)
Aspergetaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g groene asperges
  • 250 g bladerdeeg, ontdooid
  • 100 g bacon of plakjes ontbijtspek
  • 100 gr ricotta
  • 85 gr mascarpone
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte munt
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas

Aspergetaart

Deze aspergetaart is een heerlijke zomerse plaattaart, gemaakt van bladerdeeg en groene asperges.  De taart is heerlijk voor bij het diner,…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g pommes rouges of roseval aardappeltjes
  • 4 el olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 350 g asperges of aspergetops
  • 400 g kabeljauwfilet (vers of uit de vriezer)
  • bakje tapenade van zongedroogde tomaten
  • 4 plakken parmaham
  • 125 ml crème fraiche
  • braadslee of ovenschaal
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 470

Groene asperges met kabeljauw

Een complete ovenschotel met groene asperges en kabeljauw. De tapenade en de parmaham geven dit gerecht een Italiaans tintje.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 4 winterwortels
  • 2 rode paprika's
  • 200 gr (boekweit-)noedels
  • 10 el olijfolie
  • 30 g verse koriander
  • 5 el amandelpasta
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el soja saus
  • 6 tenen knoflook
  • 2 tl cayennepeper

Pad Thai

Heerlijk en gezond kruidig gerecht, wat makkelijk en snel klaar te maken is.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 aardappels
  • 1 aubergine
  • 500 g kipgehakt
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 courgette
  • 70 g champignons
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 g ricotta
  • 150 g magere yoghurt
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 el verse peterselie

Moussaka met kipgehakt

In het kader van ‘Bewust eten’ een ‘magere’ variant op de bij een ieder bekende Moussaka, met kipgehakt en vol met…

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 grote aardappels
  • 750 gram gehakt (Lamsvlees of Rund)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte of rode wijn
  • 1 tl piment
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 1 eetl vers gesneden munt
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 eetl fijngehakte peterselie
  • 2 aubergines
  • 600 ml. melk
  • 1 laurierblad
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Moussaka

Deze Moussaka is zeker de moeite waard om te maken. Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik bruine bonen (200 g)
  • 1 blik zwarte bonen (200g)
  • 1 blik ro­de kid­ney­bo­nen (160 g)
  • 1 blik mais (150 g)
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 g)
  • 1 paprika (rood)
  • 500 g rundergehakt (voor vegetarisch kun je dit vervangen)
  • 1 el olie

Mexicaanse bonenpot

Deze bonenpot is een mix van verschillende bonen en mais zeg maar Chili con carne 2.0. Door de mais heeft deze…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handje verse oregano
  • 270 g Catalaanse worstjes (of een andere soort)
  • 400 g tomatenpulp of passata
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl pimenton (gerookte paprikapoeder)
  • 0,5 tl chilipoeder

Mediterraanse plaattaart

Een makkelijk te maken plaattaart met een Mediterraanse twist. Serveer met een salade en je hebt een heerlijke maaltijd, geschikt voor…

(5 / 5)
Makreelwraps op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el creme fraîche
  • 2 el citroensap
  • 15 gr bieslook (fijngesneden)
  • zout en peper
  • 1 gerookte makreelfilet
  • 4 meergranenwraps
  • 1/2 ijsbergsla (in reepjes)
  • 1/4 komkommer (in reepjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)

Makreelwraps

Makreelwrap is een gezonde en verantwoorde lunch of hoofdgerecht. Bij ons is het een absolute favoriet bij een buffet en high…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt