Hoofdgerecht

Biefstuk uit de oven op een bord met gebakken aardappelen en sperziebonen Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 Ierse biefstukken
  • ½ tl boter
  • ½ el olijfolie
  • zout en peper

Biefstuk uit de oven

Heerlijke Ierse biefstuk in de oven gegaard met een rode wijnsaus met sjalotjes. Maak er een complete maaltijd van met vers…

(4 / 5)
Coq au vin Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met bot +/- 550 g
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml wijn (Pinot Noir, Bourgogne)
  • bouillonblokje ( kip of groente)
  • Wat bloem

Coq au vin

Coq au vin is een van oorsprong Frans boerengerecht. De basis voor de stoofschotel was vroeger een hele haan en rode…

(4.5 / 5)
Viscuisine italiano op pasta Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g kabeljauw, (of andere witvis)ontdooid gelijke dikte
  • 6 tot 8 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 50 g halfzongedroogde tomaten
  • ½ rode puntpaprika
  • 185 g Philadelphia knoflook/fijne kruiden
  • 1/2 bol mozzarella
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalotje (ui soort)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 beschuitjes (grof gemalen) of 2 el panko
  • Peper en zout

Viscuisine Italiano 2.0

Je kent hem wel, de viscuisine Italiano uit de vriezer bij de supermarkt. Even in de oven en je kunt aan…

(4 / 5)
Bord erwtensoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g spliterwten
  • 2 schouderkarbonaden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 2 winterpenen
  • 25 g verse selderij
  • 1 Gelderse rookworst
  • 1 1/2 liter water
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Erwtensoep

Het koude seizoen is weer aangebroken en je hebt net een lange wandeling achter de rug. Wat is er dan lekkerder…

(5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 of kleine courgette
  • 500 g Pangasiusfilet
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el oregano
  • Peper en zout
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 200 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Lasagne met witvis en garnalen

Voor de liefhebbers van vis een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette en twee lagen…

(5 / 5)
Hamburger in hete grillpan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn (gebrande)
  • ¼ tl chili
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei

Hamburger met eigen kruidenmix

Maak nu zelf je eigen gekruide hamburger. In dit recept leggen we uit hoe je zelf gemakkelijk je eigen hamburgers kunt…

(3.8 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazieblokjes á la crème
  • 5 half zongedroogde tomaten
  • 200 g geraspte goudse kaas
  • 100 ml bechamelsaus
  • ½ courgette
  • 2 el olijfolie
  • geraspte gruyere
  • 2 pangafilets
  • scampikruiden
  • 2 el bloem
  • 12 lasagne vellen
  • 2-3 el pesto rosso
  • klein blikje tomatenpuree
  • scheutje room (+/- 50 ml)

Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet

Een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette, spinazie en pangafilet. In het recept werken we…

(4.3 / 5)
pappardelle met ricotta en pistachenootjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 500 g snoep- of cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g verse spinaxie
  • 300 g verse pappardelle
  • 40 g gepelde pistachenootjes
  • 1 citroen
  • 200 g ricotta

Pappardelle met ricotta

In de categorie ‘Kook Simpel’ is dit een heerlijk zomers gerecht. Binnen 20 minuten een maaltijd op tafel. Pappardelle met ricotta…

(4 / 5)
lasagnette met wokgroente en vis Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 375 g pangafilet
  • 400 g tomatenblokjes of passata
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente
  • 125 g (verse) lasagnevellen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g ricotta
  • 30 g (geraspte) schapenkaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • Peper
  • Zout

Lasagnette met vis en groente

Deze lasagnette is door het gebruik van vis en ricotta lekker romig. Door het gebruik van vers gemaakte tomatensaus heeft de…

(3.7 / 5)
Saotosoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 600 g kippenbouten
  • 4 cm laos of 2 tl laospoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tak sereh (citroengras)
  • 1 salamblaadje
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tl witte peper
  • 6 gekookte eieren
  • 250 g witte rijst
  • 300 g taugé
  • 1 pakje gebakken aardappelstokjes (frietjes)
  • gebakken uitjes
  • vlees van de kippenbouten
  • zoute ketjap
  • 2 stengels bosui, fijngesneden

Saoto soep

Zin in een lichte soep uit de Surinaamse keuken? Probeer dan eens deze saoto soep. Makkelijk te maken op jouw eigen…

(5 / 5)
Tagliatelle met dille-roomsaus en gerookte zalm Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 tl grove mosterd (Zaanse)
  • 100 gr half zongedroogde tomaatjes
  • ¼ tl chilli
  • ¼ tl komijn (gebrande)
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl dille
  • 30 g schapenkaas
  • 4 stukken warm gerookte zalmfilet
  • 1 broccoli
  • 400 g tagliatelle

Tagliatelle met dille roomsaus en gerookte zalm

Deze tagliatelle met dille roomsaus, gerookte zalm en broccoli is echt een toppertje. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een mooi smaakpalet…

(5 / 5)
Melanzane alla parmigiana in ovenschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines (of 3 kleine)
  • 700 g passata
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml rode port
  • 1 el suiker
  • 1 bosje basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 30 g Pecorino of schapenkaas
  • Bloem
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Melanzane alla Parmigiana

Je waant je door het eten van deze Melanzane alla Parmigiana in Italië. Dit typische Siciliaanse hoofdgerecht is gemaakt van aubergine,…

(3.8 / 5)
Nasi met gon bao saus met vis Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g Pangafilet of 3 filets
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao vis

Gon bao kai is van oorsprong een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins…

(4.5 / 5)
Boeren schnitzel met jagersaus en frites Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 4 schnitzels
  • 1 paprika
  • 1 ui

Boeren schnitzel met Jagersaus

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Schnitzel met brie op een bedje van rucola Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 schnitzels
  • 4 plakken brie
  • 2 el honing
  • 50 g rucola
  • 1 handje pecannoten
  • 16 semi zongedroogde tomaatjes

Schnitzel met brie en honing

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt