Lunch

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr broccoli, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gr aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 plakken bacon
  • 2 el gehakte munt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Broccolisoep met bacon

Romige, gebonden broccolisoep met een hartige bite door de knapperige bacon.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g rijst of couscous naar keuze
  • klein blikje mais
  • ¼ avocado
  • 1 el guacamole
  • 1 el mangosalsa
  • 1 el Mexicaans gehakt
  • 2 el krokante Mexicaanse kipstukjes
  • 1 el enchiladasaus
  • Handje gekruimelde tacochips

Bowl – Mexicaans

Mexicaanse bowl, beter bekend als een taco bowl, is een heerlijke manier om de leftovers van een Mexicaanse avond op te…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram mager rundvlees in blokjes
  • 50 gram pancetta, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 130 gram gepureerde tomaten
  • 750 gram korstdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 losgeklopt ei

Bourgondische rundvleespasteitjes

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij…

(5 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g bloem
  • 350 ml water (handwarm)
  • 30 g gist (instant)
  • 5-10 g zout
  • 20 g suiker
  • 50 g boter

Boeren witbrood

Een lekker boeren witbrood om zelf te maken.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Surinaamse kerrie
  • 0,5 tl zoete/milde paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 of 2 bosuitjes
  • 1/4 tl witte peper
  • zout naar smaak

Gevulde eieren

Lekkere romig gevulde eieren, met een zachte smaak van kerrie. Lekker bij de borrel of bij een buffet.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 preistronk, in grove stukken
  • 1/2 stengel bleekselderij in grove stukken
  • 1 ui gehalveerd
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 400 ml water
  • 100 g kip in stukjes
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 el creme fraîche
  • Beetje peper en zout

Gevogeltebouillon met quenelles van kip

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse kip quenelles zorgen voor een luxe uitstraling. Dit recept is prima te…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g amandelmeel
  • 50 g boekweitmeel
  • 25 g havermout
  • 3 (rijpe) bananen
  • 100 g blauwe bessen
  • 3 eieren
  • 50 g palmsuiker
  • 50 g dadels
  • 50 g ongezoete appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel

Bananenbrood met blauwe bessen

Dit brood is goed vullend en geschikt als ontbijt of tussendoortje.

(4.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Rol bladerdeeg of een blik croissantdeeg
  • 8 plakjes bacon
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • Cheddar cheese, geraspt
  • 6 eieren
  • Zout en peper naar smaak

Bacon & eggs breakfastring

Een heerlijk ontbijtgerecht met ei en bacon, past ook goed op een brunch tafel.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 mandarijnen
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • 20 g roomboter
  • 80 ml Grand Marnier of sinaasappellikeur

Crêpe Suzette

Een crêpe Suzette is een nagerecht waarbij je een flensje vult met mandarijn. Over het gevulde flensje schenk je een mandarijnsaus.…

(5 / 5)
Basis crèmesoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 liter bouillon
  • 45 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 250 ml room
  • 2 eidooiers

Crèmesoep

Dit is een basisrecept voor een mooie crèmesoep. Laat de bouillon smaak (groenten, kalf, kip of vis) aansluiten bij het eindproduct.

(5 / 5)
Courgettepannenkoekjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 1/2 courgette
  • 150 g ricotta
  • 2 eieren
  • 3-5 el boekweitmeel of bloem
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje munt
  • Rasp van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Courgettepannenkoekjes

Heerlijke luchtige courgettepannenkoekjes met ricotta en een vleugje munt. Een voedzame lunch uit de categorie ‘Bewust eten’.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 kleine of 1 grote courgette ( ca. 300 gr)
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 300 gr bloem
  • 160 gr koude boter
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl citroensap
  • 1 bosje basilicum
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • Zout en peper

Courgette-ricottakoeken

Vegetarische courgette-ricottakoeken, een mooie mix van courgette, ricotta en kaas. Heerlijk bij de lunch, als bijgerecht of als onderdeel van een…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 middelgrote courgettes
  • 100 g mais
  • 2 fijngesneden stengels lente-ui
  • 4 eieren
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl basilicum
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g amandelmeel
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el Harissa
  • Zout en peper naar smaak

Courgette-maispannenkoekjes

Deze courgette-maispannenkoekjes zijn een hartige snack, gemaakt van courgette, mais, een lente-uitje en eieren. Lekker met een pittige dip.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g kipfilet
  • 1 pakje magere spekreepjes
  • 2 kleine kropjes romaine sla
  • 1 avocado
  • Handje tomaatjes
  • 2 eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geraspte parmezaan + snippers voor garneren
  • Sap van een halve limoen
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 el gedroogde peterselie

Ceasar Salad

Lekkere, gevulde, skinny Ceasar Salad. Met een stokbroodje erbij is deze salade ook perfect als avondmaal.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g roseval aardappelen
  • 1 makreel (gerookt)
  • 1,5 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 2 paprika's (rood)
  • 250 g broccoli
  • 250 g cherry tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 620

Aardappel-makreelsalade

Makreelsalade met aardappel en appel een Hollands gerecht met makreel, gerookte paprika, broccoli en Roseval aardappels. Heerlijk als maaltijd op een…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt