Nagerecht

Dadel chocoladebar op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 repen pure chocolade
  • 250 g dadels
  • 5 el pindakaas (100% of gewone)
  • 100 g gemengde noten (ongezouten)
  • Zeezout

Dadel chocoladebar

Deze dadel chocoladebar is een heerlijke zoetigheid, die je gemakkelijk maakt en veel mensen van kan laten genieten. De dadel en…

(5 / 5)
Aardbeienjam met vanille en munt in een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo aardbeien
  • 400 g geleisuiker 2:1
  • 1 tl vanillepoeder of 1 peul
  • 4 takjes munt

Aardbeienjam met vanille en munt

Een heerlijke aardbeienjam met vanille en verse munt. Waarbij de munt een lichte verfrissing geeft en de vanille een zachte smaak.…

(5 / 5)
Nutella hapje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pot Nutella
  • 1 pakje bladerdeeg
  • klein bakje water
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel
  • 1 bakplaat
  • 1 vel bakpapier of bakmat

Nutella hapje

Het Nutella hapje is een recept van Bastiaan van 8 jaar die deze graag met iedereen wil delen via Chefkokkie.NL. Natuurlijk…

(4.5 / 5)
Roomijs Haagse hopjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 200 gr Haagse hopjes
  • 3 eierdooiers (ei-geel)

Roomijs – Haagse hopjes

Roomijs met Haagse hopjes voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Heerlijke roomijs met een lichte koffie- en karamelsmaak.

(5 / 5)
Pepernoten roomtoetje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 290 ml slagroom
  • 60 g lemoncurd
  • ¼ tl vanillemerg of vanillepoeder
  • 100 kruidnoten
  • 35 ml chocolademelk
  • 25 ml tiramisusiroop (Monin)
  • 6 kleine dessertbakjes
  • maatbeker
  • theelepel
  • bak of schaal om de pepernoten in de chocolademelk te laten trekken
  • spuitzak of eetlepel
  • (boterham)zakje
  • snijplank

Pepernoten roomtoetje

Dit pepernoten roomtoetje is de kindvriendelijke variant van onze tiramisu in Sinterklaas stijl. We maakten dit Sinterklaastoetje voor kinderen zonder alcohol,…

(5 / 5)
3 plakjes appelcake op een gebaksbordje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels (Goudreinet) +/- 225 g
  • 2 tl koekkruiden

Appelcake

Appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie…

(4.3 / 5)
Roomijs vanille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 2 vanillestokjes of 2 tl vanillearoma

Roomijs

Basisrecept roomijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Met dit basisrecept kun je heerlijk variëren met de moes of stukjes van verschillende…

(5 / 5)
Schotse Cranachan in een dessertschaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 330 g diepvriesframbozen en/of diepvries bosvruchten
  • 2 el honing
  • 1 sinaasappel (sap & rasp)
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 el Whisky
  • 65 g geschaafde amandelen
  • 65 g havermoutvlokken
  • 1 el honing
  • 100 g verse frambozen
  • 100 g verse bramen

Cranachan

Cranachan is een traditioneel Schots dessert welke meestal op tafel wordt gezet als de Schotten iets te vieren hebben. De room…

(4.3 / 5)
Kokosrotsjes heerlijk klaar Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 g)
  • 225-250 g geraspte kokos
  • 1 tl zout
  • 1 bakplaat
  • 1 silicone bakmat of bakpapier
  • 1 schaal of kom
  • 1 eetlepel

Kokosrotsjes

Kokosrotsjes een variant op de heerlijk zachte kokosmakronen. Op Chefkokkie.NL staat dit recept, dankzij Nilo 9 jaar oud, die dit regelmatig…

(4.4 / 5)
appelcaketaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g patent bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 180 g (patent) bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels of 1 grote

Appelcaketaart

Deze Appelcaketaart heeft een koekbodem met daarop cake met een frisse hint van yoghurt. De appelcaketaart is een ware verrassing voor…

(4.4 / 5)
Zomerfruittaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 vellen roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 350 g aardbeien
  • 150 g blauwe (bos)bessen
  • 2 -3 el aardbeien- of frambozenjam
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap geperst
  • 300 g mascarpone
  • 3 el lemon curd

Zomerfruittaart

Deze taart met zomerfruit is snel klaar en goed voor 8-12 personen.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 ml melk
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 8 gedroogde vijgen
  • 100 g walnoten
  • 1/2 el kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 l melk
  • 7 el kristalsuiker
  • 3 el maizena
  • 1 el margarine
  • 1 pakje Krem Santi(Turkse klop klop)
  • 1 glas espresso met suiker

Turkse vijgentaart (Muballebili incir tatlisi)

Een origineel Turks recept voor een overheerlijke vijgentaart. Lekker bij de koffie, maar ook zeer geschikt als dessert.

(4.7 / 5)
appelcaketaart stukje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g (patent) bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 150 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 180 g patent bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels

Appelcaketaart met spijs

Appelcaketaart heeft een koekbodem met amandelspijs en daarop appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Galia- of cantaloup meloen
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker (naar smaak evt. aanvullen)

Sorbetijs – Meloen

Een heerlijk verfrissende meloensorbetijs. Een lekker ijsje met een mooie structuur waarbij je jezelf en vrienden blij kunt verrassen.

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gr ananas stukjes
  • 50 gr santen (kokos)
  • 100 ml water
  • 100 gr suiker
  • 20 ml rum (eventueel)

Sorbetijs – Kokos ananas

Sorbetijs met kokos en verfrissende stukjes ananas.

(3 / 5)
x

Wachtwoord kwijt