Voorgerecht

Kop rode linzensoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 2 rode uien
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje gember van +/- 3 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 200 g rode linzen
  • 2 groentebouillonblokjes

Mediterrane rode linzensoep

Deze smaakvolle mediterrane rode linzensoep is heerlijk bij een mediterraan buffet of als lunch met bijvoorbeeld een broodje.

(5 / 5)
Saotosoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 600 g kippenbouten
  • 4 cm laos of 2 tl laospoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tak sereh (citroengras)
  • 1 salamblaadje
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tl witte peper
  • 6 gekookte eieren
  • 250 g witte rijst
  • 300 g taugé
  • 1 pakje gebakken aardappelstokjes (frietjes)
  • gebakken uitjes
  • vlees van de kippenbouten
  • zoute ketjap
  • 2 stengels bosui, fijngesneden

Saoto soep

Zin in een lichte soep uit de Surinaamse keuken? Probeer dan eens deze saoto soep. Makkelijk te maken op jouw eigen…

(5 / 5)
Tomaat- paprika courgettesoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 courgette
  • 2 groene paprika
  • 2 rode ui
  • 700 g tomaten
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • 3 knoflookpitten
  • 2 tak rozemarijn
  • 1 eetl tijm
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 1/2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes

Tomaat- paprika courgettesoep

Houd je van verse soep van groenten zoals tomaat en paprika? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten…

(4.2 / 5)
Vistartaar met whiskysaus op een bedje van ijsbergsla Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g Paling
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 el verse dille
  • 0,5 tl gebrande komijn
  • 6 bladeren ijsbergsla
  • 4 el mayonaise
  • 50 g ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el whisky
  • Peper en zout

Vistartaar met whiskysaus

Dit recept is gebaseerd op een Schotse zalmtartaar met garnalen. In dit recept hebben wij echter onze favoriete vissoorten toegevoegd en…

(5 / 5)
Vegetarische tortilla gesneden op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 300 g aardappels
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 g doperwtjes festini (van Bonduelle)
  • 2 tl peper
  • 2 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el zonnebloemolie

Tortilla – vegetarisch

De tortilla de patatas, is een van origine Spaans gerecht. De tortilla is ook wel een dik omelet gevuld met aardappels…

(5 / 5)
Amuse - Paling met wasabimayonaise Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 tot 150 g gerookte paling
  • 1 klein bakje zeewier salade
  • 8 kroepoekjes naturel
  • (Wasabi mayonaise)
  • 1 tl wasabipasta (tube 43 g)
  • 4 el mayonaise

Paling wasabi mayonaise

Paling met wasabi mayonaise is een goede combinatie. In dit recept maken we een amuse door een kroepoekje met een bedje…

(4.5 / 5)
Carpaccio op een bedje van rucola en schapenkaas en gebrande pijnboompitten Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 portie voorgesneden carpaccio
  • 1 handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 semi zongedroogde tomaatjes
  • 1 el truffelmayonaise
  • Geraspte Parmezaanse kaas of schapenkaas

Carpaccio – zongedroogde tomaat en truffelmayonaise

Heb je zin in een carpaccio die je ook in een restaurant zou kunnen bestellen? Dan is dit een heel simpel…

(5 / 5)
Geroosterde paprika-tomatensoep in glas Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 grote rode paprika's
  • 3 grote vleestomaten
  • 2 rode uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse thijm
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml water
  • Peper en zout naar smaak

Geroosterde paprika-tomatensoep

Houd je van verse soep? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten om deze te maken? Dan is…

(5 / 5)
crostini met zalm en roomkaas op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 baguette of pistolet
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g roomkaas (met kruiden)
  • 1 tl kappertjes

Crostini – Zalm en roomkaas

Deze crostini met zalm en roomkaas is heerlijk als borrelhapje en past ook prima op een Tapas plank. Makkelijk te maken,…

(5 / 5)
Carpaccio op een bedje van sla met Parmezaan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 portie voorgesneden carpaccio
  • 1 handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Balsamicocreme

Carpaccio – snel

Heb je zin in een carpaccio die je ook in een restaurant zou kunnen bestellen? Dan is dit een heel simpel…

(4 / 5)
Pindasoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel bleekselderij
  • 600 g zoete aardappel,
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1,5 l kippen- (of groente-) bouillon
  • 200 g pindakaas
  • 1 el Berbere kruidenmix
  • handje ongezouten pinda's
  • verse koriander, fijngehakt
  • wokolie

Pindasoep

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kipfilet
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • halve rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 5 g verse basilicum

Kippensoep – Thais

Heerlijke licht pittige Thaise kippensoep met kokosmelk. Lekker als voorgerecht, maar ook lekker als maaltijdsoep met enkele aanvullingen.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g witbrood
  • 1 el olie
  • 2-3 geperste teentjes knoflook
  • 700 g ontvelde tomaten stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • zout, peper
  • 2 el pesto
  • 125 ml crème fraîche

Tomatensoep met pesto

Een Italiaanse soep gemaakt van verse tomaten en pesto.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g cherrytomaten
  • 7 el suiker
  • 150 ml balsamico
  • zout en peper
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 4-6 takjes basilicum
  • een beetje zeezout
  • een beetje grove peper

Tomatentorentjes met balsamicocrème

Een mooi voorgerecht op basis van cherrytomaatjes. Vol van heerlijke smaken, een zoetje, een zuurtje in combinatie met een mooie buffelmozzarella!

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 lente-ui fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in korte stukjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 2 tl citroensap
  • 12 plakken runderrookvlees
  • 12 cherrytomaatjes
  • Versgemalen peper

Rundvleesspiesjes

Heerlijke frisse rundvleesrolletjes aan een spiesje, lekker als tapas of als hapje bij de borrel.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt