Belgisch

Aardbeienjam met vanille en munt in een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo aardbeien
  • 400 g geleisuiker 2:1
  • 1 tl vanillepoeder of 1 peul
  • 4 takjes munt

Aardbeienjam met vanille en munt

Een heerlijke aardbeienjam met vanille en verse munt. Waarbij de munt een lichte verfrissing geeft en de vanille een zachte smaak.…

(5 / 5)
Jagersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen of 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 250 g champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon of gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el peterselie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Peper & zout

Kip met Jagerssaus

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons.…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 gr. runderriblap
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr. boter of olijfolie
  • 1 flesje La Trappe dubbel trappist
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 runderbouillonblokje
  • Bloem
  • Peper en zout

Stoofvlees – Vlaams

Heerlijk Vlaams stoofvlees, natuurlijk met Patattekes

(4 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g bloem
  • 350 ml water (handwarm)
  • 30 g gist (instant)
  • 5-10 g zout
  • 20 g suiker
  • 50 g boter

Boeren witbrood

Een lekker boeren witbrood om zelf te maken.

(3.7 / 5)
Chocolademousse praliné in een glas met twee mikado stokjes en nougatine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr Côte d'Or - BonBonBloc Praliné noisette of Melk
  • 150 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 15 gr witte basterdsuiker

Chocolademousse praliné

Een luchtige chocolademousse met een zachte praliné chocoladesmaak. Een dessert moet een mooie afronding zijn van de maaltijd. Dit dessert zorgt…

(4.3 / 5)
Aardbeienjam op een lepel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo aardbeien
  • 500 g gelei suiker 2:1
  • 1 tl citroensap

Aardbeienjam

Een aardbeienjam zoals het hoort met nog hele aardbeien in de jam en niet te zoet. Ik ben begonnen met het…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 gr suiker
  • 3 el water
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr roomboter

Karamelsaus

Basisrecept karamel voor 200ml heerlijke traditonele romige karamelsaus met de smaak van een Zeeuwse roomboterbabbelaar.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt