Italiaans

Champignontapenade op een antipastiplank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 tl truffelolie
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Champignontapenade

Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.

(4 / 5)
Courgetteballetjes op een antipasti plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 240 g geraspte courgette
  • 40 g panko
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 5 g verse oregano
  • 5 g verse peterselie
  • 5g verse basilicum
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

Courgetteballetjes

Deze balletjes van courgette zijn heerlijk als snack of als vegetarische balletjes in een pastasaus. De courgetteballetjes zijn als snack lekker…

(5 / 5)
Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 1 soeplepel met basis van de soep
  • 2 geroosterde paprika's uit pot
  • 2 trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout

Italiaanse balletjes in paprikasaus

Deze balletjes zijn top voor op een tapasplank. De saus is gemaakt van de basis voor de geroosterde paprika-tomatensoep en is…

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 3 el balsamicoazijn
  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Italiaans gevuld omelet

Zin in een makkelijke, gezonde en vullende avondmaaltijd? Dan is dit gevulde omelet een goede optie.

(2.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 pruimtomaten
  • Grote scheut olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 tl basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper

Taartjes van aubergine en courgette

Kleine taartjes van courgette, aubergine en tomaat, heerlijk als hapje op een verjaardag of als tapas op een tapasplank. Snel klaar…

(5 / 5)
Carpaccio op een bedje van rucola en schapenkaas en gebrande pijnboompitten Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 portie voorgesneden carpaccio
  • 1 handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 semi zongedroogde tomaatjes
  • 1 el truffelmayonaise
  • Geraspte Parmezaanse kaas of schapenkaas

Carpaccio – zongedroogde tomaat en truffelmayonaise

Heb je zin in een carpaccio die je ook in een restaurant zou kunnen bestellen? Dan is dit een heel simpel…

(5 / 5)
Risotto met ham en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g risotto
  • 40 g boter of Olijfolie
  • 2 preien
  • 1 l water voor bouillon
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 g schapenkaas (Texelse of Italiaans) of Parmigiano Reggiano
  • 125 g cherrytomaten
  • 1½ el crème fraîche
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • peper en zout

Risotto ham en prei

Een heerlijke risotto met ham, prei en schapenkaas die ook vervangen kan worden voor Parmezaanse kaas. Door het weglaten van de…

(4 / 5)
Gebakken pangasius met tomaat-pestosaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 pangasiusfilets
  • 1 grote courgette
  • 1 grote puntpaprika
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 50 g pesto
  • ½ Spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el bloem
  • 2 tl viskruiden
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g tagliatelle

Gebakken pangasiusfilet met pesto-tomatensaus

Geniet ook van dit lekkere gerecht op een warme zomerse dag. Dit recept is gemaakt van pangasiusfilet, pesto, tomatenblokjes, courgette en…

(3.9 / 5)
crostini met zalm en roomkaas op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 baguette of pistolet
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g roomkaas (met kruiden)
  • 1 tl kappertjes

Crostini – Zalm en roomkaas

Deze crostini met zalm en roomkaas is heerlijk als borrelhapje en past ook prima op een Tapas plank. Makkelijk te maken,…

(5 / 5)
Carpaccio op een bedje van sla met Parmezaan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 portie voorgesneden carpaccio
  • 1 handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Balsamicocreme

Carpaccio – snel

Heb je zin in een carpaccio die je ook in een restaurant zou kunnen bestellen? Dan is dit een heel simpel…

(4 / 5)
Broodje carpaccio op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Ciabatta of ander gekozen broodje
  • halve portie voorgesneden carpaccio
  • 1 handje rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Balsamicocrème

Broodje Carpaccio

Eet jij bij een lunch in een café of restaurant ook wel eens een broodje carpaccio? Wil je dit ook graag…

(5 / 5)
Risotto met tomaat en spinazie op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g chorizo
  • 300 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g gehalveerde cherrytomaatjes
  • 200 g risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 g)
  • 1l groentebouillon
  • 100 g mascarpone
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Tomatenrisotto met bladspinazie

Spinazie en tomaat altijd een fijne combinatie zo ook in deze tomatenrisotto. Met de chorizo, Parmezaanse kaas en onze geroosterde cherrytomaat…

(4 / 5)
Pizzaiolasaus met kip op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 kippendijen of 4 kipfilets
  • 100 ml (Italiaanse) droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 200 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el oregano
  • verse bladpeterselie
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie

Pizzaiolasaus met kip

Pizzaiola saus is een klassieker uit de Italiaanse keuken. In dit recept bakken we de kip kort en gaart deze verder…

(4.7 / 5)
Viscuisine italiano op pasta Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g kabeljauw, (of andere witvis)ontdooid gelijke dikte
  • 6 tot 8 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 1 rode of groene paprika
  • 3 el Philadelphia knoflook/fijne kruiden
  • 1/2 bol mozzarella
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalotje (ui soort)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 beschuitjes (grof gemalen) of 2 el panko
  • Peper en zout

Viscuisine Italiano

Je kent hem wel, viscuisine Italiano uit de vriezer bij de supermarkt. Even in de oven en je kunt aan tafel.…

(3.9 / 5)
x

Wachtwoord kwijt