Italiaans

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g Chorizo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g gehalveerde cherrytomaatjes
  • 200 g risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 g)
  • 1l groentebouillon
  • 100 g mascarpone
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Tomatenrisotto met chorizo

Een smaakvolle en smeuïge risotto op basis van tomaat en chorizo.

(4.5 / 5)
Pastasaus met kruiden in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik pomodori tomaten (blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el Italiaanse tuinkruiden (basilicum, tijm en oregano)
  • 1 tl peperoncino
  • 2 tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tomatensaus

Een mooie Italiaans basis tomatensaus voor over de pizza of als basis pastasaus. Gemaakt met rijpe Pomodori op basis van een…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g witbrood
  • 1 el olie
  • 2-3 geperste teentjes knoflook
  • 700 g ontvelde tomaten stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • zout, peper
  • 2 el pesto
  • 125 ml crème fraîche

Tomatensoep met pesto

Een Italiaanse soep gemaakt van verse tomaten en pesto.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g cherrytomaten
  • 7 el suiker
  • 150 ml balsamico
  • zout en peper
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 4-6 takjes basilicum
  • een beetje zeezout
  • een beetje grove peper

Tomatentorentjes met balsamicocrème

Een mooi voorgerecht op basis van cherrytomaatjes. Vol van heerlijke smaken, een zoetje, een zuurtje in combinatie met een mooie buffelmozzarella!

(4 / 5)
Tonijnsalade op brood. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 blikjes tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 1 kleine aardappel
  • 1 tl peperoncino
  • 4 tl kappertjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 6 zwarte olijven
  • Peper en zout
  • 2 augurken brunoise gesneden
  • 2 tl zuur van augurk
  • 4 à 5 druppels tabasco

Tonijnsalade – Italiaans

Een rijkgevulde tonijnsalade op zijn Italiaans met zongedroogde tomaatjes en olijven. Heerlijk op brood of als onderdeel van een visschotel.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 sneetjes wit tijgerbrood
  • 200 g mozzarella
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el pesto

Tosti caprese

Een heerlijke Italiaanse tosti caprese, lekker als ontbijt, lunch of brunch. Serveer warm. Het is weer FanTosti

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el gepureerde zongedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 scholfilets
  • 75 gr zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • Boter

Scholfilets in Piazzaiola

Een licht Italiaans gerecht met een tomaten- en olijvensaus. Dit gerecht is heerlijk met een zachte vis zoals schol of tongscharfilet.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gram spinazieblaadjes
  • 400 gram zachte geitenkaas
  • 8 plakken parmaham
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 50 gram amandelen
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • 1 eetlepel witte wijn
  • Azijn dressing

Salade met spinazie, geitenkaas & ham

Een erg lekkere salade met geitenkaas, parmaham en spinazie. Lekker bij een maaltijd maar je zou het ook kunnen eten als…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g korte pasta (bijv. Rigatoni)
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • 2 kleine courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 5 el witte balsamico
  • 200 g tonijn (blik, in olie)
  • 100 g mayonaise
  • 200 ml volle yoghurt
  • 2-3 tl kappertjes
  • 2-3 rode uien
  • 500 g pomodori tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • zout en peper
  • 200 g rosbief of fricandeau (vleeswaren)
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570

Vitello Tonnato pastasalade

Deze zomerse salade, geïnspireerd op het bekende Italiaanse gerecht Vitello Tonnato is perfect als hoofdgerecht, maar ook bij de lunch of…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 verse vijg
  • 25 g gorgonzola dolce
  • 35 ml slagroom

Vijgen met gorgonzolamousse

Een makkelijk te maken amuse van verse vijg met gorgonzolamousse. Goed te gebruiken om bijvoorbeeld de smaak van vis te neutraliseren.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 350 gr risotto rijst
  • 1,5 liter kippen- of paddestoelenbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 2 kleine uien
  • 50 gr boter
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of bieslook

Risotto met paddenstoelen

Een heerlijke romige risotto met gemengde paddenstoelen en parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden gerecht, welke je vrij snel op tafel…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 4 vijgen
  • 150 g ricotta

Ricottamousse met vijgen en parmaham

Een lichte en luchtige amuse, gemaakt van een mousse van ricotta, vijg en Parmaham. Leuk voor op buffetten, als voorgerecht of…

(4.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele (of groene) courgette
  • 1 aubergine
  • 3 trostomaten
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm

Ratatouille uit de oven

Een uit de oven bereidde ratatouille. Heerlijk als bijgerecht om een maaltijd compleet te maken, maar ook lekker om afgekoeld als…

(4 / 5)
Zalmpasta broccoli Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g pasta (fusilli)
  • 500 g broccoli
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 1 middelgrote uien
  • 2 el olijfolie
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • Peper en zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 550

Zalmpasta met broccoli

Heerlijke romige zalmpasta met broccoli en in de oven geroosterde tomaatjes. Deze pasta leent zich uitstekend voor momenten waarop je snel…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl boter
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • Schepje bloem
  • 1 tl peperoncino

Pollo Scarpariellio

Een heerlijk, zacht Italiaans kipgerecht, erg lekker met pasta of witte rijst.

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt