Surinaams

Saotosoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 600 g kippenbouten
  • 4 cm laos of 2 tl laospoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tak sereh (citroengras)
  • 1 salamblaadje
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tl witte peper
  • 6 gekookte eieren
  • 250 g witte rijst
  • 300 g taugé
  • 1 pakje gebakken aardappelstokjes (frietjes)
  • gebakken uitjes
  • vlees van de kippenbouten
  • zoute ketjap
  • 2 stengels bosui, fijngesneden

Saoto soep

Zin in een lichte soep uit de Surinaamse keuken? Probeer dan eens deze saoto soep. Makkelijk te maken op jouw eigen…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 tot 600 g varkenshaas of kippendijen
  • Satésaus (kant en klaar)
  • 1 ui (klein anders de helft!)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 3 el olijfolie

Saté easy way

Saté easy way is onderdeel van een vullende maaltijd die in 20 minuten klaar is. Voor de saté maken we in…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 runder- of kippebouillonblokjes
  • laos (4 blokjes van 1 cm) of laospoeder
  • 6 el zoete ketjap (manis)
  • 4 el zoute ketjap (asin)
  • Stukje trassi of trassipasta
  • 6 tl olie

Surinaamse bami

Heerlijke Surinaamse bami met een licht zoete smaak en snel klaar.

(4.8 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el kerrie (Surinaamse Massala)
  • 1 el paprikapoeder (zoet)
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 tl komijnzaad (Djintan)
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout

Roti – Kruidenmix

Een heerlijke Roti kruidenmix zonder smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Zes kruiden geven een goede smaak aan de Roti kip.

(3.6 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml. water
  • 150 gr. gele spliterwten
  • 1 eetl. gemalen komijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml. olie
  • zout en peper

Roti – pannenkoek

De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti heet is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben, zoals gemalen…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gr, kipfilet of kippendijen
  • 6 grote geschilde aardappelen
  • 250 gr. kousenband of dunne sperzieboontjes
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 350 ml. water
  • Olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
  • 2 eetl. kerrie (Surinaamse Massala)
  • 1 eetl. paprikapoeder (zoet)
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 theel. komijnzaad (Djintan)
  • 1 eetl. knoflookpoeder of 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Roti – kip

Geniet van deze Surinaamse roti. Lekker met kousenband, aardappels, eieren en een rotivel. Je kan de roti vegetarisch maken maar ook…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 4 el ketjap manis
  • 3 el ketjap asin
  • 4 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 el sambal brandal
  • 3 tl gemberpasta of 3 cm verse gember
  • 2 tl five spice poeder
  • 1 tl laos
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 tl trassi of klein stukje van een blokje
  • olijfolie

Surinaamse kip ketjap

Een lekker kruidig kipgerecht dat goed samen gaat met sperziebonen, broccoli of kousenband. Maak het gerecht compleet met Surinaamse bami, rijst…

(3.5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt