Goedgevulde maaltijdsalade met gerookte kip en stukjes aardappel. De radijsjes, veldsla en dille dressing maken deze salade lekker fris. Deze salade is heerlijk op warme dagen, maar ook op andere momenten erg lekker om te eten.
De aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. In een pan met weinig water en zout, de blokjes in ± 5 minuten beetgaar koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen.
In een pan ruim water aan de kook brengen. De tomaten inkruizen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. De tomaten in vieren snijden en de pitjes verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
De kipfilet in blokjes snijden. Voor garnering 2 takjes dille achterhouden, de rest in een kopje fijn knippen. In een kom de azijn en de olie met 1 eetlepel dille, zout en peper tot een dressing roeren. De aardappelblokjes, de kip en de tomaat erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
In een kommetje de zure room, de melk, de mierikswortel en de rest van de dille tot een dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
De radijsjes in plakjes snijden. De veldsla over twee borden verdelen. De aardappel-kipsalade in het midden scheppen en de dilledressing erover scheppen. Garneren met radijsjes en dille.