Heerlijke zachte cheesecake op basis van mascarpone en witte chocolade. Heerlijk als dessert of gewoon als gebakje voor bij de koffie.
Smelt de ongezouten boter en verkruimel de bastognekoeken. Voeg wanneer de boter gesmolten is de bastognekruimels toe aan de boter. Schep het mengsel in een ingevette springvorm (van 23cm) en druk het mengsel met de achterkant van een lepel stevig aan.
Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht. Klop de mascarpone zacht en klop vervolgens de eiren en de suiker erdoor. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mascarponemengsel en roer dit goed door elkaar. Maak de aardbeien schoon en snijd deze door midden, voeg deze vervolgens ook toe aan het mascarponemengsel.
Schep het mengsel op de bastognebodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in 1,5 uur gaar. Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen. Haal de taart wanneer deze is afgekoeld uit de oven en presenteer hem op een taartschaal.