Appelbeignets zijn net als oliebollen een begrip rondom Oud en Nieuw, maar zijn ook makkelijk en snel te maken als heerlijke zoetigheid bij de koffie. Dus wacht voor deze appelbeignets vooral niet tot Oud en Nieuw met maken, maar geniet er het hele jaar door van.
“In de ogen van een banketbakker is de appelbeignet geen schijf appel die door het beslag gehaald wordt en gefrituurd, maar een gefrituurde, in bladerdeeg gevatte appelschijf met een hart van amandelspijs.” Bron: Cees Holtkamp
Start voor de appelbeignets met het mengen van de kristalsuiker en de kaneel in een diep bord. Verwarm in een diepe pan zonnebloemolie tot 200 graden.
Schil de appel en steek het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in schijven van max. 1 cm dik.
Doe de amandelspijs, de koekkruiden en de boter in een bakje en meng dit goed door elkaar.
Haal na de 5 minuten afkoelen, één zijde van de beignet door de kaneelsuiker en presenteer ze daarna op een schaal. De beignets kunnen zowel warm als koud worden gegeten.