Naast de oliebollen staan ook de appelbeignets bij veel mensen op tafel rondom Oud en Nieuw. De appelbeignet is gemaakt met bladerdeeg en niet zoals een Oud-Hollandse beignet van beslag. Het recept is opgebouwd aan de hand van handige patisserie tips en wordt gemaakt van Goudrenetten.
Start voor de appelbeignets met het mengen van de kristalsuiker en de kaneel. Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er 10 rondjes van 10 cm uit. Schil de appel en steek het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in schijven van max. 1 cm dik.
Om de appelbeignet op te bouwen, leg je 5 ronde plakjes van het bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk ze met wat water. Leg er een schijf appel op en vul het gat van de appel met 1 theelepel van de vermengde fijne suiker en kaneel. Dek dit met een andere ronde bladerdeeg plak af en druk de rand goed op elkaar met een vork.
Zorg dat de oven is voorverwarmd op 220°C en laat de beignets even voorbakken gedurende +/- 10 minuten. Neem ze uit de oven en frituur de beignets op 180°C voor 2 minuten aan de ene zijde en dan 2 minuten aan de andere zijde. Als de beignets eerder lichtbruin zijn dan uit de olie halen! Door de beignets eerst in de oven voor te bakken en daarna enkele minuten in frituurolie af te bakken, zorg je ervoor dat de beignets minder vet worden en het bladerdeeg niet inzakt. De beignets kunnen ook direct in de olie worden afgebakken bij een temperatuur van 180°C voor 3 minuten aan de ene zijde en dan 3 minuten aan de andere zijde. Haal ze eruit als ze goudbruin gekleurd zijn
Strooi op de nog warme appelbeignets aan beide zijden wat rietsuiker. Je kunt ze zowel warm of koud serveren