Appelcake met een frisse hint van yoghurt. Een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie en thee.
Werkwijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175º C (hete lucht oven: 150º C)
Vet het cakeblik (30cm) in. Bestuif deze met wat bloem of bedek de bodem met een strook bakpapier.
-
Stap 2
Doe de zachte (room)boter in een kom en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker citroensap, citroenzest en de drie eieren luchtig.
Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het geheel en mix deze tot een luchtig cakebeslag.
-
Stap 3
Schil de appels en snijd deze in diverse kleine stukjes en bestrooi deze met de koekkruiden. Schep met een spatel de yoghurt samen met 3/4 deel van de stukjes appel rustig door het beslag.
-
Stap 4
Stort het cakebeslag in het cakeblik en maak midden in het beslag een geul en vul deze met de overgebleven stukjes appel.
Plaats het cakeblik in het midden van de oven op een rooster en bak de cake gaar gedurende 70 minuten.
-
Stap 5
De cake is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker plakt als je deze in de cake prikt.
Laat de cake 5 minuten in het cakeblik buiten de oven afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm en laat deze verder op een rooster afkoelen.