Deze Appelcaketaart heeft een koekbodem met daarop cake met een frisse hint van yoghurt. De appelcaketaart is een ware verrassing voor een high tea, verjaardag of gewoon voor bij de koffie en thee.
Voordat je kan starten met deze appelcaketaart, verwarm je eerst de oven voor op 175º C (hete lucht oven: 150º C). Vet de bakvorm (ø26cm) in en bestuif deze met wat bloem (bedek eventueel de bodem met bakpapier). Doe alle ingrediënten voor de koekbodem in een kom en kneed deze met de handen goed door. Meng tot de boter goed opgenomen wordt door alle ingrediënten en er een stevig kruimeldeeg ontstaat.
Doe de zachte (room)boter in een kom en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker citroensap, citroenzest en de drie eieren luchtig. Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit toe aan het geheel en mix deze tot een luchtig cakebeslag. Schep met een spatel de drie eetlepels yoghurt rustig door het beslag.
De smaak van de cake komt het best tot zijn recht als de cake volledig is afgekoeld.