Auberginesalade met granaatappel en feta

Auberginesalade met granaatappel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Een kruidige salade gemaakt van een in Ras el Hanout gebakken aubergine, afgetopt met granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Lekker voor bij een couscous salade of bijvoorbeeld bij gyros/köfte.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de aubergine en snijd deze in ronde plakken van ongeveer 5mm dik.

  • Stap 2

    Vul een schaaltje met ongeveer 20 ml olijfolie en voeg hier de Ras el Hanout aan toe. Roer het even door elkaar tot dat het kruidenmengsel is opgenomen door de olie.

  • Stap 3

    Laat een pan of grillplaat warm worden, smeer met een kwastje de aubergine plakken in met het oliemengsel en leg deze met de oliezijde naar beneden in de pan.

  • Stap 4

    Laat de aubergine op middelhoog vuur rustig bakken, smeer vervolgens de droge zijde van de aubergine ook in met het oliemengsel. Wanneer de kant die op de pan ligt, wat bruin is geworden kun je de plakken omdraaien.

  • Stap 5

    Zijn de plakken aan beide kanten mooi gebruind, dan kunnen ze uit de pan en op een bord afkoelen. Ga door totdat alle plakken aubergine zijn gebakken.

  • Stap 6

    Leg de plakken aubergine dakpansgewijs op een bord of schaal, verdeel hierover de granaatappelpitjes en verkruimel het stuk feta hierover. Je aubergine salade is klaar om op te dienen.

x

Wachtwoord kwijt