Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat veelal uit een combinatie van noten, filodeeg en honing. Een lekkernij om je vingers bij af te likken.
Meng in een kom de grof gehakte notenmix, kaneel en de kruidnagelpoeder.
Verwarm de boter zodat het smelt. Smeer de bakvorm in met boter en leg hier 4 beboterde vellen Filodeeg op elkaar. Verdeel hierop de helft van het notenmixmengsel.
Leg hier dan weer 2 beboterde vellen Filodeeg op en de rest van het noten mengsel.
Sluit af met weer 4 beboterde vellen Filodeeg op elkaar. Snijd vervolgens de Baklava met een scherp mes in mooie vierkantjes en giet hierover de rest van de gesmolten boter.
Zet het geheel in een niet te warme oven tussen de 150-175 graden en laat dit 30 minuten goudbruin worden.
Maak nu de siroop door het water, suiker, honing en de vanille ongeveer 5 minuten zachtjes te laten koken. Neem vervolgens de pan van het vuur en voeg de citroen voorzichtig toe (proef regelmatig even!)
Als de Baklava klaar is uit de oven nemen en de warme siroop eroverheen gieten. De Baklava op kamertemperatuur uitserveren.