Dit brood is goed vullend en geschikt als ontbijt of tussendoortje.
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het amandelmeel, het boekweitmeel ( houd 1 el achter), de havermout en de suiker samen met het bakpoeder, de kaneel en vanillepoeder en een snufje zout in een mengkom. Schep alles goed door.
De bananen, eieren, dadels en de appelmoes gaan in de keukenmachine. Blend het geheel tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje het meel uit de mengkom toe en meng tot een glad beslag.
Schep de blauwe bessen in de mengkom om met de overgebleven eetlepel boekweitmeel. Schenk het beslag voor het bananenbrood hier bij en schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Bekleed het bakblik met een stuk bakpapier. Maak het bakpapier even nat, zo kun je het makkelijker in de vorm vouwen. Schenk het beslag in de cakevorm en bestrooi het bananenbrood met het amandelschaafsel. Bak het brood in circa 45 minuten goudbruin. Laat het brood afkoelen op een rooster.