Een lekker bananenbrood met chocolade. De chocolade smelt in je mond. Heerlijk voor ontbijt of als gezond tussendoortje.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Doe de bloem, cacao, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom en vermeng de ingrediënten goed. Voor het beste resultaat de ingrediënten eerst even zeven.
Pureer de rijpe bananen fijn. Voeg hierbij de gesmolten boter, de kokosolie, het vanille-extract en het ei toe. Goed mengen. Voeg tenslotte de bruine suiker toe en meng het geheel tot een smeuïge massa.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer het geheel met een spatel tot een luchtig geheel. Niet mixen!
Roer tot slot de chocoladedruppels en de gahkte noten door het mengsel. Bekleed een bakblik met een natgemaakt vel bakpapier en doe de vulling in het blik. Zet het blik in de voorwarmde oven en laat het brood gedurende 50-60 minuten bakken.