Bananenbrood met kokos en cacao

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 55 m
Loading...
(0 / 5)

Zin in een lekker, maar bewust tussendoortje? Ga dan eens voor dit bananenbrood met kokos en cacao. Ook lekker om de dag mee te beginnen naast je kopje thee of koffie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 175º C hetelucht.

  • Stap 2

    Halveer de dadels en doe deze samen met de bananen in een keukenmachine of blender. Meng dit fijn, zodat er een massa ontstaat. Voeg hierbij de eieren één voor één toe en mix door elkaar.

  • Stap 3

    Weeg het spelt- of amandelmeel af en voeg hier de cacaopoeder, bakpoeder en de kokosrasp aan toe. Meng dit door elkaar.

  • Stap 4

    Roer de natte ingrediënten met een spatel door de droge ingrediënten. Voeg als laatste wat zout naar smaak toe aan het geheel.

  • Stap 5

    Vet je bakblik in en doe hierin het mengsel. Zet het blik in de voorwarmde oven en laat het brood gedurende 45 minuten bakken.

  • Stap 6

    Haal het blik uit de oven en laat deze even afkoelen. Wanneer het blik voldoende is afgekoeld, kun je het brood uit het blik halen en verder laten afkoelen op een rooster.

Tips & variations

  • Bewaar het brood in aluminiumfolie of vries deze per portie in.

x

Wachtwoord kwijt