Maak kennis met deze kabeljauw met paprika, een van oorsprong Baskisch gerecht. Dit is een kleurig en smaakvol eenpansgerecht.
Verhit de olijfolie in een grote diepe hapjespan en voeg de ui, paprika's, oregano en knoflook toe. Bak dit zachtjes ca. 5 min. onder af en toe omscheppen.
Voeg vervolgens de tomaten, olijven, suiker, chilipoeder en de azijn toe. Laat alles 3 min. pruttelen op een matig tot hoog vuur, onder af en toe omscheppen, totdat de tomaten wat zachter zijn geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de kabeljauw in 4 of meer gelijke stukken. Leg deze in de pan op het groentemengsel. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het geheel vervolgens 5 tot 7 min. zachtjes pruttelen tot de vis precies gaar is. Serveer de vis en groente in diepe borden en garneer de vis af met wat fijn gesneden peterselie.
Doe er lekker zelf gebakken boerenbrood bij.