Boboti met rijst op bord
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Boboti, een overheerlijk gerecht uit het zuiden van Afrika. Een combinatie van kerrie en frisse appel, gecombineerd met een zoetje van rozijnen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar, laat nog 8 minuten staan met de deksel op de pan. Wel ondertussen de rozijnen in lauwwarm water gedurende 10 minuten. Giet af en dep droog.

  • Stap 2

    Verhit wat boter of olie in een hapjespan en voeg de helft van de kerrie aan de boter toe. Voeg vervolgens het gesnipperde uitje en de knoflook toe en fruit zachtjes aan.

  • Stap 3

    Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg nu de kurkuma, peper, koriander, het uienpoeder en de rest van de kerrie toe aan het gehakt. Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Schenk vervolgens 50 ml water bij het gehakt en roer de crème fraîche er door. leg het laurierblaadje in de pan. Voeg op het. laatst de blokjes appel toe.

  • Stap 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk het gehaktmengsel met de sperziebonen over in een ovenschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de oven. Haal na afloop het laurierblaadje uit de ovenschaal.

  • Stap 5

    Meng de rozijnen door de rijst. Serveer de rijst met de Boboti. Eet smakelijk of zoals de Zuid-afrikanen zeggen 'geniet jou ete!'

x

Wachtwoord kwijt