Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze boeren schnitzel met Jagersaus, geeft je het gevoel van eten in een restaurant. Voeg er bijvoorbeeld gebakken paprika, champignon en/of ui aan toe om er een heerlijk gerecht van te maken.
Snijd de sjalotjes en de knoflook mooi fijn.
Smelt de boter op middelhoog vuur in de pan.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en laat dit even op laag vuur zachtjes fruiten. Voeg wanneer de sjalot en knoflook is toegevoegd de spekjes toe en bak deze op middelhoog vuur mee.
Voeg de rode wijn en tijm toe en laat het geheel op middelhoog vuur voor 2 minuten zachtjes koken.
Voeg na 2 minuten de bouillon, paprikapoeder, steranijs, witte peper en bruine basterdsuiker en tomatenpuree toe. Roer het geheel goed door en laat de saus op laag vuur voor zo'n 5 minuten rustig pruttelen.
Snijd ondertussen de champignons in partjes en voeg deze na de 5 minuten pruttelen aan de saus toe.
Meng ondertussen in een schaaltje de maizena met het water en voeg dit toe aan de saus. Roer de saus goed door, als deze voor jou de juiste dikte heeft bereikt is hij klaar.
Snijd de ui in ringen en paprika in reepjes of gebruik paprikareepjes uit de vriezer. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de uiringen en de paprikareepjes aan. De paprika en ui zijn klaar als de paprika gekleurd en gaar is.
Bak de schnitzels volgens de bereidingswijze op de verpakking in 6 minuten aan beide kanten gaar.
Leg de schnitzel op het bord, leg hierop een vierde van het paprika en ui mengsel en drapeer als laatste de Jagersaus eroverheen. Serveer de schnitzels eventueel met salade en frites.
Heerlijk met een Schnitzels en frietjes
Ook lekker als stoof met kip. Zie op onze website: Kip met jagerssaus.