Een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten die zijn doorgedrongen tot de haute cuisine.
Snijd de runderlappen in kleine blokjes en doe dit alles in een grote schaal. Schenk hierover de rode wijn en laat dit alles in de koelkast 60 minuten inwerken. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de winterpeen in kleine blokjes.
Neem na 60 min. het rundvlees uit de schaal en laat het uitlekken. Wijn niet weggooien! Bak vervolgens in een grote braadpan de spekjes krokant. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in het bakvet de blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en vervolgens de gesneden ui en winterpeen zachtjes bakken.
Wijn toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Vleesblokjes en spekjes in pan terugdoen.
Laurier, takjes rozemarijn en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2 uur laten sudderen. Laatste 30 min. champignons meestoven zonder deksel op de pan. Af en toe omscheppen.