Deze Griekse bowl is samen met de souvlaki van kip weer een heerlijk gerecht in een kom. Heb je hem liever vegetarisch laat dan de kip achterwege. Kortom weer een mooi recept waar vele variaties mee te maken zijn met gerechten uit de Griekse keuken.
Meng olijfolie, paprikapoeder, oregano, knoflookgranulaat, zout en peper in een kom en marineer de kip hierin. Hoe langer je dit afgedekt wegzet hoe meer de kruiden in het vlees kunnen trekken.
Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de rode ui in halve ringetjes en leg deze even in warm water weg. Verbrokkel de feta. Snijd de zwarte olijven in ringetjes.
Zet een pan water op en kook de rijst, couscous of andere graansoort naar keuze volgens de receptuur op de verpakking.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Neem de gemarineerde stukken kippendij en bak deze mooi bruin en gaar in +/- 8 tot 10 minuten. Haal ze uit de koekenpan en laat ze even rusten in aluminiumfolie.
Doe de rijst of couscous in de kommen. Snijd de gebakken kip in mooie plakjes en leg deze bovenop de rijst of couscous.
Verdeel de komkommer, tomaten, ui, feta en olijven hier om heen.
Verdeel de tzatziki erover en garneer eventueel met wat peterselie. Eet smakelijk.