Deze special brownie is geschikt voor een glutenvrij dieet. Voor de bereiding is geen meel gebruikt, maar avocado, hierdoor krijg je een volle romige smaak. Door de gehakte noten is dit een tussendoortje om je vingers bij af te likken!
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de avocado's in kleine blokjes en meng deze met de honing of ahornsiroop met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de eieren, het cacaopoeder en het bakpoeder toe en mix alles door elkaar.
Smelt 150 g chocolade au-bain marie en voeg hier de pindakaas aan toe. Indien alles gesmolten is voeg je dit toe aan het avocado-cacaomengsel. Hak de noten in kleine stukjes en houd wat stukjes achter voor de garnering. Schep de stukjes chocola inclusief de witte tabletjes en de noten door het mengsel.
Bekleed een brownieblik met bakpapier. Heb je geen brownieblik, gebruik dan een ovenschaal. Giet het mengsel in het blik en garneer met de achtergehoudengehakte noten. Bak de brownies in ongeveer 35 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Is dit nog niet het geval, bak de brownies dan wat langer. Laat de brownies 5 tot 10 minuten afkoelen en snijd ze daarna in vierkante stukjes.