Deze brownies zijn zeer luchtig wat het effect van cake geeft. Leuk voor feestjes, om uit te delen of gewoon voor bij de koffie.
Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Smelt de chocolade in een pan of in de magnetron. Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht.
Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een schaaltje en meng deze door elkaar.
Mix met een garde de zachte boter met suiker, eieren, vanille-extract of vanillesuiker en de melk tot één geheel en voeg hierbij de gesmolten chocolade toe. Meng deze producten en voeg vervolgens de mix van bloem, zout en bakpoeder toe aan de massa. Roer dit met de garde nog even goed door.
Vet een vierkant bakblik in met bijvoorbeeld wat olie of boter en leg hierin een bakpapiertje en bedek hiermee twee zijdes en de onderkant, zorg dat het bakpapier boven de zijdes uitsteekt. Door middel van het bakpapier haal je de brownie makkelijk uit het bakblik.
Giet het beslag in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. Bak de brownie in 30 minuten gaar. Na het bakken het bakblik uit de oven halen en de brownie eerst 5 minuten in het blik laten afkoelen. Vervolgens de brownie door middel van het bakpapiertje uit het bakblik halen en verder laten afkoelen op bijvoorbeeld een rooster.