Heb je zin in een carpaccio die je ook in een restaurant zou kunnen bestellen? Dan is dit een heel simpel en snel recept om daarbij in de buurt te komen. We hebben het basisrecept uitgebreid met wat zongedroogde tomaat en truffelmayonaise. Zo maak je van een simpel gerecht al snel een wat luxere variant.
Verdeel het handje rucola (of meer als je dat lekker vindt) over een bordje.
Ligt de carpaccio op een plastic velletje keer deze dan om op het bedje sla en verwijder vervolgens rustig het plastic velletje. Is dit niet het geval of wil je kleinere porties maken? Haal dan de plakjes carpaccio één voor één van het velletje of uit de verpakking en leg deze in een cirkel dakpansgewijs op het bedje met sla.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot dat deze goudbruin kleuren. Houd dit goed in de gaten want ze branden zo aan. Om het aanbranden tegen te gaan, houd je de pitten in de pan in beweging. Zijn de pitten goudbruin? Haal deze dan uit de pan en laat ze even rusten.
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en verdun de truffelmayonaise met een beetje water om het wat vloeibaarder te krijgen.
Schenk wat van de verdunde truffelmayonaise over de carpaccio, verdeel de pijnboompitten en semi zongedroogde tomaatjes erover en rasp naar eigen inzicht wat Parmezaanse kaas snippers op de carpaccio. De carpaccio is klaar om eventueel als voorgerecht te eten.
Je kan eventueel de carpaccio ook garneren met een verdunde pesto- of truffelmayonaise in plaats van de balsamico.
Een fijn gesneden semi zongedroogd tomaatje is ook erg lekker als topping op de carpaccio.
Houdt je niet van rucola? Fijngesneden Ijsbergsla is ook erg lekker onder de carpaccio.