Helemaal hot tegenwoordig, de carrot cake in allerlei variaties. Hierin behalve wortel ook walnoten en rozijnen. De taart is helemaal af door de mooie, frisse laag frosting bovenop.
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar. Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 18 cm. Bak de taart in 60-70 minuten af op 170 °C (hetelucht oven). De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht tot hij echt is afgekoeld is, anders druipt de frosting er direct weer vanaf. Hak nog wat van de walnoten fijn en gebruik deze ter garnering.