Lekkere, gevulde, skinny Ceasar Salad. Met een stokbroodje erbij is deze salade ook perfect als avondmaal.
Zet een pannetje water op en kook hierin de eieren. Het beste is hardgekookt, aangezien je ze moet snijden en door de salade doet.
Snijd stukjes pees en dergelijke uit de kipfilet en kruid hem aan weerszijde met peterselie, knoflookpoeder en zout. Laat een koekenpan warm worden en doe hierin één eetlepel olijfolie. Laat de olie warm worden en bak de kip rondom gaar. Zorg dat de kip rondom goudkleurig is en haal hem daarna uit de pan. Laat vervolgens de kip afkoelen. Doe in de pan waar de kip in gebakken is de spekreepjes en bak deze krokant. Zet daarna het vuur uit en laat de spekjes in de pan afkoelen.
Snijd de sla in repen, de tomaatjes in partjes en de avocado in stukjes. Doe dit in een diep bord. Pel de eieren en snijd deze in partjes of plakjes en leg deze op de salade. Snijd de kip in reepjes en verdeel deze samen met de uitgebakken spekjes over de borden.
Doe in een kommetje de Griekse yoghurt en roer hier 1 eetlepel olijfolie door. Doe vervolgens het sap van een halve limoen en de geraspte parmezaan er doorheen en roer het geheel door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Wanneer de dressing naar wens is kan deze worden toegevoegd aan de salade.
Bak bijvoorbeeld een knoflookbroodje af en serveer dat bij de salade. Bon appetit!