Een lekkere variatie op de standaard Chili con carne met diverse groentes en quinoa.
Schil de wortels en snijd de wortel en courgettes in blokjes. Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes
Verwarm op middelhoog vuur wat olijfolie in een hapjespan en bak de wortel, courgette, lente-uitjes en de kruiden ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit in ca. 5 minuten bruin.
Voeg 125 ml kippenbouillon en de chilibonen toe. Laat het geheel 10 to 15 minuten sudderen op een laag vuur. Kook ondertussen de overige bouillon en extra water (125 ml) voor de quinoa. Voeg de quinoa toe en kook dit zachtjes, ook 10-15 minuten afhankelijk van de gebruiksaanwijzing, totdat al het vocht is opgenomen en de quinoa gaar is.
Haal de quinoa van het vuur en meng de maiskorrels, de rucola en een snufje pimenton door de quinoa. Serveer de chili con carne met de quinoa.