A guilty pleasure voor elke chocoladeliefhebber. Een machtige, maar o zo lekkere taart en super makkelijk om te maken.
Bekleed een springvorm van maximaal 20 centimeter met bakpapier. Tipje, als je het bakpapier nat maakt en uitknijpt, kun je het makkelijk vormen in de springvorm.
Maal in een keukenmachine je kandijkoeken fijn, als dit niet in één keer kan, doe dit dan in fases en leeg je machine telkens in een bak. Smelt ondertussen 125 gram van de boter in een steelpannetje of in een bakje in de magnetron. Als de boter gesmolten is voeg je dit toe aan de koekkruimels en meng je het geheel goed door elkaar. Eenmaal goed gemengd doe je het in de springvorm en verdeel je het evenredig over de bodem. Druk het geheel goed aan en zet je springvorm in de koelkast.
Verwarm in het steelpannetje vervolgens de resterende boter en voeg hier de inhoud van het blikje gecondenseerde melk aan toe. Voeg een snuf zout toe en breek de chocolade in stukken en doe dit bij het mengsel. Laat het geheel op middelhoog vuur smelten en blijf het goed doorroeren.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het chocolademengsel bovenop de bodem van kandijkoek. Zet de springvorm in de koelkast om de taart te laten afkoelen en op te laten stijven. Voor het beste resultaat laat je hem een nachtje in de koelkast overnachten.