Een heerlijk bros en licht krokant chocolate chip koekje met fijne stukjes witte- en melkchocolade. Deze zijn net zo lekker als die van Starbucks of toch net iets lekkerder? 😉
Dit recept is goed voor 24 koekjes. Verhit de oven voor op 175°C en bekleed twee bakplaten of roosters met bakpapier. Smelt de boter (niet te warm!). Doe de basterdsuiker in een kom en giet hier de boter bij. Mix het met een mixer goed door elkaar en voeg er de eieren aan toe. Mix dit totdat je een vloeibaar geheel krijgt.
Voeg nu de bloem en het bakpoeder aan het geheel toe en mix dit goed door elkaar. Er ontstaat nu een kleverig deeg. Mocht de mixer moeite hebben met het deeg gebruik dan een spatel om het geheel goed te mengen.
Voeg nu de in stukjes gehakte melk en witte chocolade bij het deeg en roer dit goed door elkaar.
Maak met 2 lepels 24 hoopjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er ruimte tussen blijft. Het deeg zal in de oven nog iets uitlopen. Zet de bakplaten of roosters in de oven en bak de koekjes in +/- 15 minuten af. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens verder afkoelen op een rooster. Wachten is lastig, maar het resultaat mag er zijn.
Ook lekker met stukjes gehakte macadamianoten erin!