Een licht frisse en zoete couscous salade, goed als bijgerecht bij kruidige gerechten. Met wat meer aanvulling is deze salade ook goed voor een volledig vullende maaltijd.
Kook water in een waterkoker en meet daarna het benodigde aantal milliliters af in in een maatbeker.
Weeg de couscous af en doe dit in een schaal of kom, schenk het water eroverheen.
Voeg de rozijnen, de kruiden en de olijfolie toe aan de couscous, roer het geheel door.
Zorg dat de couscous goed onder water staat en dek de schaal of kom af met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Laat de couscous op deze manier ongeveer 5 minuten staan.
Pel de mandarijn en haal de partjes los. Snijd elk partje afhankelijk van de grootte in drie.
Als de couscous lang genoeg heeft gestaan kun je de folie er vanaf halen. Roer het geheel met een vork goed door.
Is de couscous goed doorgeroerd? Voeg dan de stukjes mandarijn toe en schep de salade nog even goed om.