Frittata uit de oven – met broccoli & spekjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 40 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(3.2 / 5)

Deze frittata is een zeer gemakkelijk en vullend eiergerecht. Heerlijk voor bij de lunch of als diner met wat sneetjes brood en een salade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Vet een ovenschaal in met olie of bakspray.

  • Stap 2

    Klop de eieren met de crème fraîche tot een mengsel en voeg hier de peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder aan toe.

  • Stap 3

    Haal de roosjes broccoli van de stam of haal broccoli roosjes uit de vriezer. Doe de broccoli met water in een pannetje en laat dit maximaal 3 minuten koken. Giet de broccoli af en snijd de roosjes in wat kleinere stukjes. Voeg de broccoli vervolgens toe aan het eimengsel.

  • Stap 4

    Verwarm een steel- of koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Giet vervolgens de spekjes en het bakvocht bij het eimengsel.

  • Stap 5

    Halveer de tomaatjes en snijd de basilicum grof. Voeg samen met de geraspte kaas toe aan het eimengsel en roer alles goed door.

  • Stap 6

    Giet het eimengsel in de ovenschaal, probeer de vulling nog een beetje te verdelen. En verkruimel vervolgens de feta over het eimengsel.

  • Stap 7

    Zet de ovenschaal in het midden van de oven en stel de timer in op 30 - 40 minuten. Laat het ei niet te donker worden en haal hem na 30 minuten er eventueel al eerder uit. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het ei in de schaal afkoelen. Daarna kan je de frittata op een bord storten.

x

Wachtwoord kwijt