Het is echt genieten van deze overheerlijke Gadogado soep, comfortfood pur sang! De basis is een smaakvolle pindasoep, aangevuld met verse groente en wat witte rijst. Je kunt naar hartenlust variëren met de extra ingrediënten.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de ui en gember gedurende 5 tot 10 minuten op een middelmatig vuur, totdat deze glazig en doorzichtig is. Voeg de knoflook en sambal toe, roer goed door en bak nog 1 tot 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de pindakaas en een deel van de bouillon toe. Zorg dat de pindakaas oplost, voeg daarna in delen de rest van de bouillon toe. Zet het vuur laag en laat de soep+/- 5 minuten pruttelen.
Kook wat water en giet dit over de taugé en laat een paar minuten staan. Laat de taugé uitlekken.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, de komkommer in dunne reepjes of kwartjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak deze even zachtjes aan. Kook de eieren en de rijst volgens recept.
Schep wat rijst, taugé, komkommer en paprikareepjes in een kom en giet de pindasoep er overheen. Garneer met wat plakjes ei en ringetjes lente-ui.
Voeg wat ketjap manis toe aan de pindasoep voor een mooie volle smaak.