Mosselen op zijn Italiaans, eenvoudig om te maken en zo anders dan de traditionele Nederlandse bereidingswijze voor mosselen.
Mosselen goed wassen en ontbaarden en zand afzetting verwijderen. 4 teentjes knoflook fijn hakken en 1 grote ui snipperen. Bij gebruik van verse tomaten de 6 tomaten eerst ontvellen en in kleine stukjes snijden. De verse basilicum grof hakken.
Olijfolie in pan en ui en knoflook fruiten. Voeg de tomaat toe en laat het geheel inkoken tot er een mooie saus ontstaat. Voeg eventueel nog een beetje witte wijn toe en breng verder op smaak met zout, peper. Als je het iets zoeter wilt hebben kun je nog wat honing aan de saus toevoegen. Voeg als laatst de basilicum toe en laat dit even meekoken.
Laat onder tussen in een gesloten pan de mosselen koken in de witte wijn. Voeg hier wat zout en peper aan toe. De mosselen zijn klaar als de schelpen open gaan staan en de mosselen stevig aanvoelen. Tip van mijn zus, laat het kookproces 3 keer opkomen en de mossel is klaar. (15-20 min)
De mosselen afgieten en in de pan of schaal serveren met de saus eroverheen.