Geroosterde cherrytomaatjes

Geroosterde tomaatjes op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 2 m
  • Kooktijd: 18 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(3.5 / 5)

Geroosterde cherrytomaatjes, rode smaakbommetjes als bijgerecht. Snel en gemakkelijk klaar te maken en kunnen op kamertemperatuur worden opgediend.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm een oven (hetelucht) voor op 220 °C.

  • Stap 2

    Was de tomaatjes onder koud water goed schoon.

  • Stap 3

    Leg de tomaatjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier/siliconen mat of in een ovenschaaltje. Besprenkel ze met een klein beetje olie en wat zout.

  • Stap 4

    Schuif de bakplaat met de tomaatjes in het midden van de hete oven. Laat ze +/- 20 min. verwarmen tot ze beginnen te verschrompelen.

  • stap 5

    Serveer de tomaatjes op kamertemperatuur

Tips & variaties

  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en balsamicoazijn.

  • Kruid de tomaatjes met een klein beetje Italiaanse kruiden.

  • Je kunt de tomaatjes wat zoeter krijgen door ze vooraf even de besprenkelen met een klein beetjes fijne suiker.

  • Als de tomaten te groot zijn kun je ze ook halveren. Leg ze dan met de gesneden kant naar boven op de bakplaat.

x

Wachtwoord kwijt