Houd je van verse soep? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten om deze te maken? Dan is deze smaakvolle soep van geroosterde paprika en tomaat een zeer geschikte kandidaat.
Verwarm de oven voor op de stand circulatiegrillen op 180°C. Heb je geen grill stand, verwarm de oven dan voor op 200°C hete lucht.
Was de tomaten en paprika's en leg deze in een braadslee of op de plaat van de oven. Besprenkel met olijfolie en zet de plaat of slee in het midden van de verwarmde oven.
Rooster de tomaten en paprika's gedurende 40 minuten in de oven. Wanneer ze wat zwart geblakerde plekken krijgen en er wat verschrompeld beginnen uit te zien, haal je ze uit de oven.
Pel in de tussentijd de uien en snijd deze in grove stukken, doe hetzelfde met de knoflook. Haal het kroontje van de peper, halveer deze en verwijder de zaadjes, snijd de peper in grove halve ringen.
Verwarm in een grote pan wat olijfolie en fruit hierin de ui rustig aan, voeg vervolgens de knoflook en de Spaanse peper toe.
Was de takjes kruiden, klop deze goed af zodat ze wat droger zijn. Voeg de thijmtakjes in zijn geheel toe aan de pan. Strip de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze ook toe.
Laat het geheel zo'n 5 minuten rustig fruiten.
Als de tomaten en paprika's klaar zijn, trek je van de paprika's de steeltjes af, deze gooi je weg. Vervolgens doe je de tomaten en paprika's in de pan.
Neem een staafmixer en pureer het geheel tot een gladde soep.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het water toe en roer goed door. Voeg naar smaak in ieder geval zout toe en houd je van een wat pittigere soep voeg dan ook nog wat peper toe aan het geheel. De soep is klaar om gegeten te worden, maar kan ook op een later moment worden gegeten.
Vind je de soep te dik? Voeg dan meer water toe.
De soep kan ook koud worden gegeten en is dan een soort Gazpacho.
Dit soepje is ook zeer geschikt voor op een Tapas plank.