Zürcher geschnetzeltes, zoals dit Zwitsers recept officieel heet. Zijn vleesreepjes in pittige roomsaus. Traditioneel wordt het gerecht met kalfsvlees bereid. Het is ook heerlijk met varkensvlees of kip. Dit is een variatie met prei en mosterd-roomsaus.
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Houd deze allebei even apart. Snijd het vlees in reepjes van ongeveer 0,8 cm bij 4 cm. Bestrooi ze goed met peper en een klein beetje zout.
Zet een pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en doe de olie erin. Als de olie warm is bak dan de vleesreepjes in ca. 5 minuten, door regelmatig om te scheppen, mooi bruin.
Voeg vervolgens de uiringen toe aan het vlees en laat dit 2 minuten meebakken. Voeg de bloem toe en laat deze door regelmatig in de pan te roeren 1 tot 2 minuten zachtjes meegaren.
Blus het geheel met de witte wijn af en verlaag de warmtebron naar matig vuur. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Roer wel af en toe even in de pan!
Als de saus is ingedikt verpulver dan het bouillonblokje en voeg deze samen met de room en de champignons toe aan het geheel. Voeg als laatste 1 eetlepel mosterd toe aan het geheel en roer dit goed door.
Mocht de saus te dik worden, voeg dan wat water toe. Warm het geheel nog even goed door, maar laat het niet koken! Eet smakelijk.
Geschnetzeltes kan traditioneel geserveerd worden met Rösti.
Ook heerlijk met of eierspäzle (pasta) of rijst.
Mooie aanvulling is een frisse salade.