Tortilla’s die worden opgerold tot wraps met heksenkaas, komkommer, tomaat en plakjes kipfilet. Leuk en gemakkelijk te maken als lekker tussendoortje of als traktatie. Zie ook ons junior Chefkokkie’s instructiefilmpje.
Was de komkommer en de tomaatjes.
Snijd vervolgens de komkommer in dunne plakjes en doe deze in een kommetje. Snijd de tomaatjes in vier partjes en doe deze in een ander kommetje.
Leg een tortilla of wrap op een snijplank, haal met een dessertlepel een flinke lepel heksenkaas uit het potje en leg deze in het midden van de wrap.
Smeer met de bolle kant van een eetlepel de heksenkaas uit over de wrap. Smeer het goed uit naar de randjes, maar ga hier niet overheen. Houd één van de randjes vrij van heksenkaas, aan deze kant starten we straks met het oprollen.
Leg over de lengte de plakjes komkommer dakpansgewijs in één rechte lijn op de wrap. Leg hieronder op dezelfde wijze de stukjes tomaat. Herhaal deze stap wat verderop op de wrap.
Leg op elke lijn van komkommer en tomaat, twee plakken gerookte kipfilet. Zijn je plakjes kleiner en bedekken ze de komkommer en tomaat niet helemaal? Leg er dan een plakje extra op.
Rol de wrap vanaf de zijde die niet helemaal is ingesmeerd met heksenkaas strak op. Eenmaal bij het einde zorg je ervoor dat het laatste stukje van de wrap met rollen bovenop komt te liggen.
Steek over de lengte van de wrap wat cocktailprikkers, je kunt hiermee al de breedte van je stukjes bepalen. Je kunt er ook maar twee insteken, als je de wrap in twee stukken wilt snijden.
Snijd de wrap tussen de cocktailprikkers rustig door, hierdoor ontstaan stukjes. Leg de stukjes op een bord of schaal en genieten maar!