Deze Hongaarse kip (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Ook dit recept hebben wij aangepast qua smaak en werkwijze. In dit recept kun je gebruik maken van kippenpoten, kippenbouten of kippendijen braadsticks. Wij hebben braadsticks gebruikt, omdat kippendijvlees nog wat vet heeft dat het vlees sappig houdt. De Hongaarse kip is een éénpans gerecht en staat in minder dan één uur op tafel.
Zet de braadpan op matig vuur en bak in +/- 2 minuten de spekblokjes lichtbruin. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze in kleine stukjes. Voeg ze vervolgens toe aan de spekblokjes en laat ze in 4 minuten zachtjes fruiten (glazig worden).
Voeg nu de paprikakruiden, cayenne peper en de bloem toe. Laat de bloem zachtjes meegaren +/- 3 minuten, zodat het straks voor de binding kan zorgen.
Neem tomatenblokjes van een mooie kwaliteit, wij gebruiken die van het merk Mutti. Lekker met versgebakken stokbrood.