Israëlische Shakshuka

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4 / 5)

Deze Israelische Shakshuka kun je op elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, brunch of diner, het past bij ieder moment. Shakshuka kent zijn oorsprong in Noord-Afrika, maar is inmiddels een beroemd recept uit het Midden-Oosten. Per land kan de Shakshuka dan ook verschillen, de basis is echter overal hetzelfde en dat zijn gepocheerde eieren in een zeer smaakvolle tomatensaus.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Neem een hapjespan, laat deze warm worden en bedek de bodem met olijfolie.

  • Stap 2

    Snijd ondertussen de knoflook fijn en de Turkse peper in dunne ringen. Voeg de knoflook toe aan de pan en fruit deze op laag vuur aan. Voeg vervolgens de ringen Turkse peper toe en fruit ook mee.

  • Stap 3

    Was de tomaten en snijd deze in stukjes.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe aan de pan, roer goed door en laat op middelhoog vuur rustig pruttelen.

  • Stap 5

    Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en zout toe aan de pan en roer dit goed door.

  • Stap 6

    Breek vervolgens de eieren boven de pan en laat ze zachtjes, met genoeg afstand van elkaar in het mengsel vallen. Laat het geheel voor 4 minuten door pruttelen op middelhoog vuur.

  • Stap 7

    Was de verse peterselie en snijd deze fijn. Als de eieren volledig zijn gegaard in het mengsel kan de pan van het vuur en verdeel je de peterselie eroverheen.

Tips en variaties

  • Eet de Shakshuka met (Turks)brood, (Libanees) platbrood of bijvoorbeeld met rijst.

x

Wachtwoord kwijt