Israëlische Wortelsalade

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4 / 5)

Deze Midden-Oosterse wortelsalade is gebaseerd op een Israëlisch recept. De wortelsalade is fris en kruidig en bijvoorbeeld heerlijk naast een kip gerecht, Labneh of bijvoorbeeld Shakshuka. Ook erg lekker als lunchgerecht met wat brood.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Als je geen geraspte wortels hebt gekocht, rasp je de wortels met een mandoline of blokrasp en doe de geraspte wortel in een kom.

  • Stap 2

    Neem een kommetje en doe daarin de olijfolie, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, zout, honing en het sap van een halve citroen. Roer dit vervolgens goed door elkaar.

  • Stap 3

    Ontdoe de dadels van hun pit en snijd deze in kleine stukjes, voeg deze vervolgens toe aan de geraspte wortels. Voeg vervolgens de dressing toe die je net apart in een kommetje hebt gemaakt en roer het geheel goed door. Je salade is gereed, zet deze afgedekt weg tot gebruik.

Tips en variaties

  • Mocht je van koriander houden, dan kan je een handje verse koriander voorafgaand aan het serveren toevoegen.

  • De salade wordt nog krachtiger van smaak als je deze even laat trekken. Maak de salade bijvoorbeeld 's ochtends en serveer deze 's avonds.

x

Wachtwoord kwijt