Heerlijk licht calorie-arm en gezond recept voor op een warme zomerdag.
Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen en pers deze in een andere bakje uit. Dep de kabeljauwfilet met keukenpapier goed droog en snijd hem in vier gelijke delen en besprenkel met de citroensap en laat de vis even afgedekt staan.
Roer 2 el olijfolie, de azijn, wat peper en zout en 3 eetlepels poedersuiker door elkaar. Snijd de schoongemaakte komkommer in dunne schijfjes en de wortel in dunne slierten, dit kan met een mandoline of keukenschaaf. Als dit niet in huis aanwezig is dan héél dun snijden of gebruik een kaasschaaf. Blancheer de wortel ongeveer 3 minuten en spoel af met koud water. Snijd de rode ui in kleine stukjes en meng dit alles in een grote schaal door elkaar, zodat er een mooie licht zoet-zure salade ontstaat.
Was de dille en peterselie even schoon en snijd ze mooi fijn. Meng dit met de citroenrasp en een beetje zout.
Neem vervolgens de kabeljauwfilet en wrijf deze in met wat peper en zout. Bak de filet in de koekenpan met 2 eetlepels hete olie in 3-5 minuten per kant gaar. (Dit is afhankelijk van de dikte van de vis!).
Neem 4 borden en verdeel de salade hierover. Leg de kabeljauw in het midden op de salade en bestrooi deze met de dille en peterselie kruidenmix. Eet smakelijk!