Kerriesoep (vegan)

Kerriesoep met amandelschaafsel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Een romige kerriesoep vol van smaak, heerlijk als lunchgerecht met een bijpassend broodje of als voorgerecht bij een volledige maaltijd. Past binnen de veganistisch recepten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.

  • Stap 2

    Schil de winterpeen, de aardappel, de pastinaak en de appel. Verwijder bij de appel ook het klokhuis. Snijd alles in blokjes

  • Stap 3

    Snijd de prei in de lengte door en snijd in halve ringen. Was de prei in ruim water. Was de koriander en het fijn.

  • Stap 4

    Verwarm een soeppan en doe hierin 3 eetlepels olie. Fruit hierin de ui en de knoflook.

  • Stap 5

    Voeg bij de ui en de knoflook de kerriepoeder, peen, aardappel, pastinaak, appel en prei toe. Bak alles gedurende 2 tot 3 minuten mee op middelhoog vuur.

  • Stap 6

    Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 20 minuten zachtjes koken.

  • Stap 7

    Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Voeg de gehakte koriander toe en roer door de soep.

  • Stap 8

    Hak de amandelen (niet te fijn). Doe de grof gehakte amandelen in een kom of bord en schep hierover de soep.

x

Wachtwoord kwijt