Een romige kerriesoep vol van smaak, heerlijk als lunchgerecht met een bijpassend broodje of als voorgerecht bij een volledige maaltijd. Past binnen de veganistisch recepten.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
Schil de winterpeen, de aardappel, de pastinaak en de appel. Verwijder bij de appel ook het klokhuis. Snijd alles in blokjes
Snijd de prei in de lengte door en snijd in halve ringen. Was de prei in ruim water. Was de koriander en het fijn.
Verwarm een soeppan en doe hierin 3 eetlepels olie. Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg bij de ui en de knoflook de kerriepoeder, peen, aardappel, pastinaak, appel en prei toe. Bak alles gedurende 2 tot 3 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Voeg de gehakte koriander toe en roer door de soep.
Hak de amandelen (niet te fijn). Doe de grof gehakte amandelen in een kom of bord en schep hierover de soep.